Sofralardan eksik olmaması gereken yemeklerden olan çorbanın en yumuşak ve keyifli halini bulabileceğiniz sütlü çorba tarifi ile ister öğlen ister akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz.
SÜTLÜ ÇORBA TARİFİ
Malzemeler; 1 su bardağı bulgur, 1 litre süt, 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı su, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber.
Yapılış aşaması; Derin bir tencerenin içine sütü alın ve yıkayıp süzdüğünüz bulgurları içine katın. Ocağın altını açın ve bulgurlar hafifce şişene kadar ara ara karıştırarak kaynatın. Küçük bir kase içinde un ve suyu iyice çırpın. Kaynattığınız sütlü karışıma hızlı bir şekilde dökün ve karıştırmayı sürdürün. Çorbanızı böyle ara ara karıştırarak, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Bulgurlar yumuşadığında çorbanız hazır olacak. Üzeri için, bir tavada tereyağını eritin. İçine toz biberi atın ve bir defa karıştırıp altını kapatın. Hazırlanan biberli tereyağını, kaseye aldığınız çorbanın üstünde gezdirdikten sonra sofralarınıza koyabilirsiiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.