Balık mevsimi geldi. Öğlen ve akşam yemeklerinde afiiyetle yiyebileceğiniz bu enfes tarifi siziler için derledik.
PALAMUT KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER:
4 dilim palamut (pişmiş, derisi ayıklanmış),1/2 su bardağı un,1 adet yumurta,1/2 bağ dere otu,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber, 2 adet yumurta(üzeri için),1 su bardağı galeta unu(üzeri için),4 su bardağı kızartma yağı,1/2 su bardağı un (üzeri için)
Püf noktası:
Balık köftesi harcını önce una ardından yumurta ve galeta ununa bulayarak dağılmasını engelleyin.
HAZIRLANIŞI:
Pişmiş ve ayıkladığınız palamutları bir kaseye koyun. Un, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek, malzemeler birbirine iyice karışıncaya dek spatula ile karıştırın. Dereotunu da ekleyerek fazla sulandırmadan elinizle şekiller verin. Kızartma yağını ocağa alın. Yumurta sarılarını çırpın. Balıklı harcı önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. İyice kızmış yağda güzelce kızartın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.