Enfes Lezzetli Japon Elması Reçeli Tarifi

Japon elması sonbaharda ortaya çıkan bir elma çeşididir. Tadı mayhoştur ve görüntüsü ile elmaya benzer. Hem ekşi hem de tatlı Japon elması reçelini beraber yapalım.

01.11.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-11:35)

Japon elması reçeli hem ekşi hem de tatlı bir reçel türüdür. Evde yapmak istediğiniz Japon elması reçel tarifini sizin için derledik.

JAPON ELMASI REÇEL TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kilo Japon elması
  • 750 gram toz şeker
  • 1 litre su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı toz limon tuzu

TARİF 

  1. Öncelikle elmaları güzelce temizleyin.
  2. Elma reçelinin görüntüsünün hoş olması için elmanın saplarını koparmayın.
  3. Elmaları kurumaya bırakırken reçel için şerbet hazırlamaya başlayın.
  4. Reçel şerbetine karanfil ve tarçın ilave edin. 
  5. Reçel iyice kaynadıktan sonra elmaları ekleyin.
  6. Harlı ateşte reçeli bir müddet kaynatıktan sonra ateşin altını kısın.
  7. 2 saat boyunca elmaları reçelin içinde bekletin ve biraz daha kaynatın.
  8. En son limon tuzunu da ekleyerek kaynatın. Afiyet olsun...

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal