Enfes Kabak Bayıldı Tarifi

Sevdiklerinize kuracağınız sofralarınızı süsleyecek yepyeni bir tat: Kabak bayıldı! Kabak bayıldı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte, kabak bayıldı tarifi...

15.01.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-08:50)

Kabak ile yapabileceğiniz zeytinyağlı enfes bir lezzet. Kabak bayıldı tarifi için gerekli malzemeleri ve nasıl yapıldığınız sizler için hazırladık...

MALZEMELER

  • 3 adet kabak
  • 3 adet soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 8-10 diş sarmısak
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

NASIL YAPILIR?

Kabakları yıkayıp kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazıyarak temizleyin. Daha sonra boylamasına ikiye bölün ve içlerini boşaltın. Hafifçe tuzlayıp kenara bırakın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kabukları soyulduktan sona küp küp doğranmış domates ve ezilmiş tüm sarımsakları ekleyin. Tuz ve şekeri ekleyip 5 dakika soteleyin. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Harcı içlerine eşit ölçüde doldurun. Dereotunu ince ince kıyıp kabaklara serpin. Suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal