Cevizli çikolatalı cheesecake tarifiyle damaklarınız şenlenecek. Akşam çaylarının yanına iyi gidecek olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz…
MALZEMELER
Tabanı için:
Sosu için:
NASIL YAPILIR?
Tabını için bisküvileri mutfak robotundan un haline gelene kadar süt ekleyerek geçirin. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın. Daha sonra cevizi ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıttığınız 165 derece fırında yaklaşık 55 dakika pişirin. Cheesecake'i bir gece buzdolabında bekletin. Sosu için çikolatayı elinizle kırıp benmari usulü eritin. Erimeye başladıktan sonra kremayı döküp karıştırın. Ilındıktan sonra cheesecake'in üzerine döküp 1 saat dnlenmeye bırakın. Çikolatası da soğuyunca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.