Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal Gaz İklim Değişikliğiyle Mücadelede Önemli Bir Kaynak

Bakan Bayraktar, St. Petersburg'daki forumda doğal gazın iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü vurguladı.

10.10.2024-14:53 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-14:53) Enerji Bakanı Bayraktar: Doğal Gaz İklim Değişikliğiyle Mücadelede Önemli Bir Kaynak

Enerji Bakanı Bayraktar, Doğal Gazın Rolünü Vurguladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu’nda "İklim değişikliğiyle mücadele etmek istiyorsak doğal gaz bize avantaj ve esneklik sağlıyor" şeklinde konuştu. Bayraktar, doğal gaz projelerinin sisteme daha hızlı dahil edilebileceğini belirtti.

Türkiye'nin Enerji Geçiş Planları

Bayraktar, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %33’ünü kömürden karşıladığını ancak "Kömürden nükleere ve doğal gaza geçiş yapmayı planlıyoruz" dedi. Ayrıca, ABD’nin kömürden doğal gaza geçiş sürecini örnek göstererek, dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Uzun Vadeli LNG Sözleşmeleri Hedefi

Bakan, Türkiye'nin Avrupa'nın dördüncü büyük gaz pazarı olduğunu belirterek, "2025-2026 yıllarında kritik bir aşamaya geliyoruz ve uzun vadeli LNG sözleşmeleri hedefliyoruz" şeklinde açıkladı.

Sakarya Gaz Sahası ve Gaz Tedariki

Sakarya Gaz Sahası'ndan elde edilen doğal gaz üretimi ile 2,6 milyon hanenin ihtiyacını karşıladıklarını belirten Bayraktar, "2030'a kadar bu üretimi 3 katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Ayrıca, TürkAkım gibi projelerle gaz sağlayımında çeşitlendirmeye gideceklerini de sözlerine ekledi.

Gelecek Vizyonu

Bayraktar, Türkiye’nin yıllık gaz giriş kapasitesinin şimdiden 80-85 milyar metreküp düzeyine ulaştığını, mevcut tüketimin ise yaklaşık 50 milyar metreküp olduğunu vurguladı. "İstanbul Finans Merkezi’nde doğal gaz ticaret merkezi için büyük bir potansiyel oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu'nda...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu'nda "Gaz Piyasası 2024: Yeni Dünya Düzeni Ana Hatları" oturumunda konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal