Sağlıklı sebzeleri, sağlıklı sebzeler, kış sebzeleri, fotoğraflar galerimizde.
Kış sebzeleri ve meyveleri içerdikleri doğal vitamin ve mineraller sayesinde bizi hastalıklardan korur. gerekli önlemleri aldığınız sürece sadece beslenmenizde yapacağınız ufak tefek değişikliklerle hastalıklardan korunmanız mümkün. beslenme ve diyet uzmanı merve yüksek,kış aylarının en sağlıklı 5 besinini açıkladı.
Nar
yüzyıllardır tüketilen en faydalı bitkilerden biri nardır. doğal bir antioksidan olan nar suyu, 1 bardak tüketildiğinde vücudun günlük ihtiyacı olan c vitamininin yüzde 25’ten fazlasını karşılayarak mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Karnabahar
içeriğindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir. karnabahar kalori açısından fakir, besin ögesi açısından ise oldukça zengindir. özellikle gribal enfeksiyonlardan korur ve idrar yolu enfeksionlarına karşı son derece etkilidir.
Balkabağı
vitamin, mineral, diyet lif, omega-3 ve antioksidan kaynağı olan bal kabağı, akciğer, kolon, mesane, serviks, meme, cilt gibi bazı kanser türlerine yakalanma riskini azalır ve kalp hastalığına karşı koruma sağlar. betakaroten diğer hastalıkların yanı sıra katarakt ve yaşlanmanın getirdiği göz bozuklukları riskini de en aza indirir.
Brüksel lahanası
doğru şekilde pişirildiği sürece tadı çok lezzetli olabilen bu sebze iyi bir demir kaynağıdır. günlük k vitamin gereksinmesinin yüzde 200’ünü, c vitamini gereksinmesinin yüzde 100’ünü ve omega-3 gereksinmesinin de yüzde 10’nu karşılar ve antioksidan etki gösterir. hastalıklara karşı kalkan görevi gören pek çok bitkisel kimyasalı içerir ve vücudun doğal savunma sisteminin aktivitesini artırır.
Turp
kökü iyi bir c vitamini kaynağı iken, yapraklarında fazla miktarda a, k vitamini ve folat bulunur. bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları temizleyip kabızlığı önler, cilde tazelik verir, stres azaltır, saçların daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.