Süt ve tuzu bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Bol suyla yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema, yoğurt, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz tatlandırıcıyı bir kapta çırpın. Bulguru ekleyip karıştırın. Kaselerin diplerine meyvelerin yarısını paylaştırın. Üzerine bulgurlu karışımı paylaştırın ve en üste meyveleri ekleyin. Servis yapın.
MUZ KEKİ TARİFİ
MALZEMELER
- 3 olgun muz
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata veya kuvertür
- 1/2 su bardağı kakao
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Süslemek için:
- Çikolata sos
MUZ KEKİ HAZIRLANIŞI
- Muzları bir çırpma kabında ezip püre haline getirin. Üzerine esmer şekeri, yumurta ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve tuzu homojen bir karışım haline getirin. Hazırladığınız unlu karışımı, muzlu karışımın üzerine ekleyin ve un topağı kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
- Karışımın üzerine damla çikolataları ekleyip biraz daha karıştırın. Isıya dayanıklı cam kabı tereyağı ile yağlayın. Kek karışımını fırın kabına aktarın ve üzerini spatula ile düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenen kekin üzerine dilerseniz çikolata sosu dökerek servis yapın.
KAHVELİ BARDAK TATLISI
MALZEMELER
- 6 yemek kaşığı mısır unu
- 900 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 75 g tuzsuz tereyağı
- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao2 su bardağı karışık orman meyvesi
HAZIRLANIŞI
- Vanilyalı muhallebi için yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır unu ve 1 + 1/4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve karıştırın. Bir yumurta sarısını da ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Tencereyi ocaktan alarak içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ilave ederek bardaklara dökün.
- Kahveli kat için yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı mısır unu ve sütün 1/3’ ünü bir tencereye alın. İyice çırparak 1 yumurta sarısını da ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve Türk kahvesini de ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra vanilyalı katın üzerine aktarın.
- Çikolatalı kat için kalan şekeri, mısır ununu ve kalan sütü yavaş yavaş bir tencereye ekleyerek karıştırın. Orta ateşte, kalan yumurtanın sarısını da ekleyip koyulaşana kadar pis¸irin. Kalan tereyağını ve kakaoyu da ekleyerek soğumaya bırakın.
- Soğuyan karışımı bardakların en üstüne paylaştırarak 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Dilerseniz üzerine çikolata parçaları ya da krem şanti ekleyerek ve servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın