En güzel ve lezzetli meyve suyu nasıl yapılır? Taze taze tüketilebilecek meyve suyu karışımı malzemeleri ve pratik tarifi

Günlük hayatın vazgeçilmez içeceklerinden meyve suları sağlıklı ve pratik olmaları sebebiyle bir çok insan tarafından tercih ediliyor. Peki en güzel ve lezzetli meyve suyu nasıl yapılır? İşte taze taze tüketilebilecek meyve suyu karışımı malzemeleri ve pratik tarifi...

12.06.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-11:32) En güzel ve lezzetli meyve suyu nasıl yapılır? Taze taze tüketilebilecek meyve suyu karışımı malzemeleri ve pratik tarifi

Sağlıklı beslenmek isteyen insanların tercih ettiği içeceklerden birisi olan meyve suları doğal oldukları takdirde sayısız fayda sağlamaktadır. Fakat günümüzde bu doğal içeceklerin yerini konsantre ve şekeri aşırı olan konsantre meyve suları almıştır. Uzmanlar konsantre meyve suları yerine doğal olarak hazırlanan meyve sularının tüketilmesini öneriyor. Taze taze tüketilebilecek meyve suyu karışımı malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmek isteyenler ise internet üzerinden araştırma yapıyor.

Taze sebze ve meyve tüketilirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sebze ve meyveler mümkün olduğunca taze tüketilmelidir. Yenilebilenlerin kabukları soyulmamalıdır. Soyulması gerekiyorsa mümkün olduğunca ince soyulmalıdır. Bir çok vitamin ve mineral, sebze ve meyvelerin özellikle dış yapraklarında, kabuğunda veya kabuğun hemen altındakı kısımlarında bulunurlar, iç kısımlarda yoğunlukları daha azdır. Taze sebzeler önce ayıklanmalı yıkanmalı sonra doğranmalıdır. Sebzeler pişirilmeden hemen önce ve büyük parçalar halinde kesilmeli ve yeteri kadar su ile pişirilmelidir. Sebzeler doğranmadan önce içinde pişirileceği sıcak karışım hazırlanmalıdır. Bunun için öncelikle yağ, soğan, salça karışımı ve gerekiyorsa su konulmalı kaynayana kadar geçen sürede sebzeler dogranılarak sıcak karışıma eklenmeli ve pişirilmelidir. Yesil yaprakli sebzelerin su orani çok yüksektir. Bu nedenle suyu koruyabilen derecelerde hiç su koymadan veya susuz pişirilebilir. Sebze yemeklerine ne kadar su ilave edilirse vitamin kaybı o kadar fazla olur.

Sebzeler mümkün oldugunca kısa sürede ve diriliği korunacak şekilde pişirilmelidir. B vitaminleri ve C vitamini gibi bazi vitaminler ısı ile kolayca kayba uğrar. Sebzelerin haşlama suyu kesinlikle dökülmemelidir. Dökülürse suda eriyen vitaminlerin büyük bir kismi (vitamin C, B2 ve folik asit vb) suya geçtiği için, besin değeri kaybı çok fazla olacaktır. Vitamin değerleri azalacağından salatalar hazırlandıktan meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilmemelidir.

Meyve ve sebzelerin sularının sıkılıp içilmesi yerine tüm olarak tüketilmesi, kabuklari yenilebilenlerin kabuklar ile yenilmesi posa tüketimini artiracağından daha yararlıdır. Besin değeri azalacağından konservelerin suyu dökülmemelidir. Zehirlenmelere yol açabileceğinden kapakları dışa dönük (bombeleşmiş) konserveler satın alınmamalıdır. Çimlenmiş patateslerde kabuğa yakın kısımda bulunan ve zehirleyici etkisi bulunan solanin maddesi miktarı artar. Bu nedenle patates çimlenmekten korunmalıdır. Aşırı çimlenmiş patatesler tüketilmemelidir. Solanin zehirlenmesi sindirim sistemi bozuklukları, terleme ve halsizlik bulgularıyla ortaya çıkar.

meyve suyu tarifi

Kiraz suyu nasıl yapılır?

Kirazı çekirdeklerinden ayıklayıp, büyük bir tencereye alalım. 2 litre su ilave edip kaynatalım. Kaynattıktan sonra altını kapatarak meyvelerimiz yumuşayana kadar bekleyelim. Blenderi tenceremizin içine alarak karıştıralım. Ardından 3 litre suyu ve 1 su bardağı şekeri de ilave edelim. Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Bu sırada üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alalım. İçeceğimizi şişeye koyup, soğutalım.

Kiraz suyu faydaları nelerdir?

Kiraz suyu, sindirim problemlerine birebir olarak tavsiye edilen bir meyve olmasının yanı sıra böbreklere de faydalı. Kiraz ve kiraz suyu vücudumuzda biriken toksin maddelerin karaciğer ve böbrekler yardımıyla dışarı atılmasında oldukça etkili bir meyvedir.

Eklemlerde ve kemiklerde yaşanan kireçlenme problemlerine de oldukça faydalı olan bu meyvenin oldukça yararlı olduğu uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçektir.

En güzel ve lezzetli meyve suyu nasıl yapılır?

Taze taze tüketilebilecek meyve suyu karışımı için gereken malzemeler ve pratik tarif şu şekilde:

Meyve suyu malzemeleri

1 kilo portakal

1 kilo mandalina

2 adet limon

2 litre su

1 su bardağı şeker

Nar İçin ;

1 kilo nar

1 litre su

1 bardak şeker

Tarifi

Mandalin, portakal, limonu, narı güzelce yıkayalım. Nar hariç diğerlerini sıkalım bir şişeye koyalım suyumuzu ve şekerimizi dökelim karıştıralım. Narı da aynı şekilde yapalım. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal