Kendilerine gelen misafirlere sunulacak en güzel ve pratik tatlılardan birisi olan ıslak kek, yoğun lezzetiyle sohbetlerin daha da tatlılaşmasını sağlıyor. En güzel ve lezzetli ıslak keki konuklarına ikram etmek isteyen insanlar ıslak kek malzemeleri ve pratik tarifini öğrenmek için internet üzerinden araştırmalarını sıklaştırdı.
En güzel ve lezzetli ıslak kek nasıl yapılır?
Islak kek malzemeleri
3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta
1 su bardağından 1 iki parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1, 5 su bardağı şeker
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için;
Daha önce paylaştığım çikolata sosu tarifini yapabilirsiniz.
Veya hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz.
Islatmak için;
1, 5 su bardağı ayırdığımız kek karışımı
1, 3 su bardağı süt
Islak kek tarifi
Çırpma kabına yumurta ve şekerleri alıp 5 dk. boyunca yüksek devirde çırpalım. İçine sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip el çırpıcısıyla karıştıralım. Ve bu karışımdan 1,5 su bardağı ayıralım. Kalan kek karışımına un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve mikser ile düşük devirde karıştıralım. Yağlanıp unlanmış fırın kabına karışımı dökelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirelim. Ayırdığımız 1,5 su bardağı kek karışımına 1,5 su bardağı sütü ekleyelim karıştıralım. 3 su bardağı keki ıslatmak için karışımımız olmuş oldu. Fırından çıkardığımız kek 5 dk. dinlendikten sonra ters çevirip tekrar fırın kabına koyuyoruz. Kekin üstü altta kalmış oluyor yani. Kürdan ile delikler yapalım. 3 su bardaklık karışımımızı kekin her tarafına yayalım. Tamamen çektikten sonra keki dilimleyelim ve üzerine hazırladığımız soğumuş olan çikolata sosunu dökelim ve dolaba kaldıralım. 1 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.