Türkiye’de genellikle Karadeniz Bölgesi’nde yetişen ve hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olan fındığın pek çok çeşidi bulunabiliyor. Bazıları fındığı kuruyemiş şeklinde yemeyi tercih ederken bazıları ise fındığın reçelini yapmayı tercih ediyor. Oldukça faydalı bir yiyecek olan fındığın reçelinin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler internet üzerinden fındık reçeli malzemeleri ve pratik tarifi hakkında araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki En güzel ve lezzetli fındık reçeli nasıl yapılır?
Kalp ve damar sağlığını koruyan, içerisinde A, B12, C, D ve daha nice vitamini içeren fındığın reçelinin malzemeleri ve tarifi şu şekilde:
1 avuç fındık
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet kuru incir
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı toz zencefil
5,6 adet kuru karanfil
1 adet çubuk tarçın
Bir fırın tepsisi üzerine fırın kağıdını yerleştirin ve içerisine fındıkları koyarak fırına gönderin. Kavrulmuş olan fındıkları öğütün. Bİr tencere içerisinde limon tuzu, tereyağ, zencefili koyarak 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra içerisine öğütülmüş fındıkları da ekleyin ve kısık ateşte yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Pişirme işleminden sonra yaklaşık 15 dakika soğuttuğunuz fındık reçelini bir kavanoza dökebilirsiniz.