Bakır mı, alüminyum mu yoksa demir döküm mü? Aslında tencerenin hangi maddeden yapıldığı sizin sağlığınız için çok önemli.
EN GÜVENİLİR TENCERELER
DÖKÜM DEMİR TENCERE
Döküm, dayanıklılığı ve hatta ısı dağılımı ile tanınır. Pişirme esnasında bir miktar demir gıdaya bulaşabilir. Fakat öteki tencerelerde olduğu gibi zararlı değildir. Hatta gıdalar için katkı maddesi olarak ifade edilir.
SERAMİR-CAM TENCERE
Bunlar genellikle güvenli tercihlerdir. Sağlıkla ilgili endişeler, kurşun veya kadmiyum gibi tencere üretimi, sırlama veya süsleme işlerinde uygulanan bileşenlerden seramik ve mine gövdesinde uygulama hususunda endişe oluşturur. Etiketinde “Yemek için değil” yazıyorsa, yiyecek için almayın!
EN TEHLİKELİ TENCERELER
ALÜMİNYUM TENCERE
Alüminyum, özellikle asitli maddelerle pişirdiğinizde gıdaya geçebilecek yumuşak ve çok reaktif bir metaldir. Alzheimer gibi bazı rahatsızlıklara sebep olabilir.
YAPIŞMAZ TENCERE
Bu en popüler tenceredir ancak en tartışmalı tenceredir. Çevresel Çalışma Grubuna göre yapışmayan kaplamalar “3-5 dakika gibi kısa bir zamanda 1000 dereceye varabilir ki bu da ikisi kanserojen olmak üzere toplam 15 zehirli gaz ve kimyasalı ortaya çıkarabilir”.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.