En düşük emekli maaşı için yeni gelişme: AK Parti’den açıklama geldi

En düşük emekli maaşı için heyecanlandıran gelişme. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı zammı için tarih verdi. İşte detaylar…

12.07.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-16:50) En düşük emekli maaşı için yeni gelişme: AK Parti’den açıklama geldi

Emeklileri heyecanlandıracak açıklama AK Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yönelik zam düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, henüz çalışmaların tamamlanmadığını ve etki analizlerinin raporlarının çıkmadığını belirterek, "Hafta başı netleşebilir, açıklarız" dedi.

Zam ihtimalleri neler?

Haber7’de yer alan habere göre; Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti. Ancak Temmuz zammı sonrasında 1.8 milyon emeklinin kök maaşı ve ek ödemesi toplamı 10 bin liranın altında kaldı. Bu kişilerin mevcut düzenleme gereği 10 bin lira almaya devam edeceği belirtildi.

En düşük emekli maaşı için yeni gelişme: AK Parti’den açıklama geldi

Yeni düzenlemeler kapsamında üç farklı zam formülü üzerinde duruluyor:

1. 11 bin 500 lira

2. 12 bin lira

3. 12 bin 500 lira

En düşük maaşın 12 bin liraya yükseltilmesi durumunda, yaklaşık 3.8 milyon emeklinin bu düzenlemeden yararlanacağı hesaplanıyor. 12 bin 500 lira seviyesine çıkarılması halinde ise bu rakamın 4.5 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

Hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Erdoğan'ın kararını vermesinin ardından düzenleme, bir önerge ile TBMM'ye taşınacak.

Ödemeler 17 Temmuz’da başlıyor

Emeklilerin aylık ödemeleri 17 Temmuz'da başlıyor. SSK emeklileri 17-26 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz'da maaşlarını alacak. Kök maaşlar ve ek ödemeler, yüzde 24.73 artışa göre hesaplanarak emeklilere ödeme yapılacak.

Yeni düzenlemenin emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmesi ve ekonomik rahatlama sağlaması bekleniyor. Abdullah Güler'in belirttiği gibi, detayların netleşmesi ve resmi açıklamaların yapılması için hafta başını beklemek gerekecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal