En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? 2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

TÜİK’in Ağustos ayı enflasyon rakamını yüzde 2,47 olarak açıklaması sonrasında milyonlarca emekli Ocak ayında yapılacak zammın ne kadar olacağı sorusunu merak etmeye başladı. SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli maaşı zammı ve emekli zammı hakkındaki tahminlerini duyurdu. Peki en düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? 2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak? Soruların yanıtı haberimizde…

05.09.2024-13:45 - (Son Güncelleme: 05.09.2024-13:56) En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? 2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Emekli Maaşı hakkındaki her son dakika gelişmesi milyonlarca vatandaş tarafından dikkatle takip ediliyor. Yılın yavaş yavaş sonuna gelinmeye başlanırken Ocak ayında yapılacak emekli maaş zammı konusunda araştırmalar sürüyor. Son olarak 12 bin 500 TL’ye çıkarılan en düşük emekli maaşının en az 15 bin TL olacağı konusundaki söylentiler de ortalığı karıştırdı. Peki En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? 2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

SGK Uzmanı Melis Elmen, CNN Türk'e yaptığı açıklamada, yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Elmen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son 6 aylık enflasyon verilerine dayanarak, ocak ayı zammının şekillenmeye başladığını belirtti. 

Emekli zammı yüzde kaç olur? 

Temmuz ayı enflasyonunun %3,23, ağustos ayı enflasyonunun ise %2,47 olarak açıklandığını hatırlatan Elmen, şu ana kadar %5,78’lik bir zammın garanti olduğunu söyledi.

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak? 2025 Emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

En düşük emekli maaşı 15 bin TL mi olacak?

Elmen, bu oranın önümüzdeki aylarda açıklanacak eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon verileriyle artabileceğini vurguladı. Her ayın 3’ünde açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte, 6 aylık enflasyon verisinin sonunda emekli maaşlarına yapılacak zam oranının netleşeceğini ifade etti. 

Ayrıca TÜİK enflasyon oranının %50,52 olduğunu hatırlatan Elmen, ocak ayı zammı için yaklaşık %15-20 oranında bir artışın öngörüldüğünü, ancak net rakamın belirlenmesinin kalan 4 ayın verilerine bağlı olduğunu da belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal