Emniyetten okullar için yoğun tedbir: Binlerce personel görev yapacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yarın başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi için 235 okulda binlerce personelin görev yapacağını ve güvenlik için yoğun tedbirler alınacağını bildirdi.

08.09.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 08.09.2024-09:35) Emniyetten okullar için yoğun tedbir: Binlerce personel görev yapacak

Emniyet ekiplerinden okullar için yoğun mesai. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, okullarda güvenliği sağlamak amacıyla kapsamlı güvenlik önlemleri planladı. İstanbul genelinde 235 okulda sabit olarak görev yapacak 204 kolluk görevlisi görevlendirildi.

Geniş Güvenlik Koordinasyonu

İstanbul’da bulunan 2 bin 497 okul için 1094 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlenerek, okul yönetimleri ile yakın iletişim içinde olunacak. Ayrıca 1290 okulda, öğrencilerin giriş-çıkış saatlerinde 564 resmi ve sivil ekiple sürekli güvenlik tedbirleri alınacak.

Emniyetten okullar için yoğun tedbir: Binlerce personel görev yapacak

Trafik ve Servis Araçlarına Yönelik Tedbirler

Öğrencilerin güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla 338 ekip, toplamda 532 noktada okul servis araçlarına yönelik trafik denetimleri gerçekleştirecek.

Mobil Okul Timleri (M.O.T.) Devrede

Şehrin 39 ilçesinde görev yapan Mobil Okul Timleri (M.O.T.), yeni dönemde de okul çevresinde aktif rol alacak. Bu ekipler, okul çevresinde güvenliği sağlayarak, şok uygulamalarla olası olumsuzlukları engelleyecek.

Kapsamlı Uygulamalar

Okul çevrelerinde olası tehlikelerin önlenmesi amacıyla Çocuk-Asayiş-Trafik-Önleyici-Narkotik Şube ekiplerinin katılımıyla, okul çevrelerinde kapsamlı uygulamalar yapılacak. Şüpheli kişilere, umuma açık alanlara, okul servis araçlarına ve park-bahçelere yönelik denetimlerin düzenli olarak devam edeceği açıklandı. (İnternethaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal