Emlak Katılım’dan Dev Başarı: Ekonomiye 113 Milyar TL'lik Kaynak Sağladı!

Emlak Katılım, 2024 yılı ilk yarısında sürdürülebilir ve verimli büyüme stratejisiyle başarılı bir performans sergileyerek ülke ekonomisine 113 Milyar TL kaynak sağladı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %70’lik bir artışı temsil ediyor. Ayrıca, bankanın net kârı %73 artış göstererek 5.2 Milyar TL’ye ulaşırken, bir önceki çeyreğe göre bu artış %158 oldu. Bu başarı, Emlak Katılım’ın Türkiye ekonomisine sağladığı katkıların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

13.08.2024-11:51 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-11:51) Emlak Katılım’dan Dev Başarı:  Ekonomiye 113 Milyar TL'lik Kaynak Sağladı!

Emlak Katılım, özellikle ekonomik büyümeye ve istihdama büyük katkı sağlayan sektörlere yönelik sürdürülebilir ve erişilebilir finansman modelleri sunma konusunda kararlılığını sürdürüyor. 2024 yılının ilk yarısında aktif büyüklüğünü %59 oranında artırarak 203.7 Milyar TL’ye, toplanan fonlarını ise %60 artışla 160.1 Milyar TL’ye yükseltti. Bankanın nakdi ve gayrinakdi finansman desteği, bu dönemde %64 büyüme ile 113 Milyar TL'ye ulaştı.

Emlak Katılım, özkaynak kârlılığında sektör lideri olma konumunu sürdürüyor. 2024 yılı ilk yarısında özkaynak karlılığını %81 seviyesine çıkartarak, istikrarlı operasyonel faaliyetleri sonucunda büyük bir başarı elde etti. Takibe dönüşüm oranı %0,52 olan banka, sektör ortalamasının altında kalarak sorunlu alacak yönetimi konusunda önemli bir başarı gösterdi. Ayrıca, sermaye yeterlilik oranı 21,43 seviyesinde gerçekleşti.


Ülke ekonomisine büyük katkı

Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök, “Stratejik önceliğimiz olan sürdürülebilir büyüme vizyonuyla, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu başarımızı ve elde ettiğimiz kazanımları verimli kullanarak uzun vadeli hedeflerimize ulaşma noktasında kararlıyız. Emlak Katılım olarak ülkemiz için sürdürülebilir bir gelecek inşa etme sürecinde sadece ekonomiye değil; yaşadığımız çevreye ve topluma da katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu başarılı performans, Emlak Katılım’ın Türk ekonomisine ve topluma olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Bankanın uzun vadeli hedefleri doğrultusunda, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma stratejilerini hayata geçirmeye devam edeceği öngörülüyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal