Emine Erdoğan'dan Kadınlara Destek Vurgusu

Emine Erdoğan, Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde kadınların hakları ve güçlendirilmesi üzerine önemli mesajlar verdi.

19.10.2024-19:40 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-19:50) Emine Erdoğan'dan Kadınlara Destek Vurgusu

Emine Erdoğan, Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde Kadınların Gücüne Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, gerçekleştirilen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde kadına yönelik gerçekleştirilen reformları ve toplumsal hayatın yeniden şekillendirilmesi konularında dikkat çekici bir konuşma yaptı. "Son 20 yılda Türkiye'de kadınların haklarını güvence altına alan güçlü bir hukuksal altyapı oluşturduk," diyen Erdoğan, kadınların iş gücüne katılımındaki fırsat eşitsizliğine de vurgu yaptı.

Kadın Emeğine Sahip Çıkmak Gerekiyor

Emine Erdoğan, kadınların iş hayatında birçok zorlukla karşılaştığını ifade ederek, "Kadınların emeği yalnızca unvanlar üzerinden değerlendiriliyor, oysa kadın, aile hayatında, üretim süreçlerinde her zaman vardır," dedi. Bu bağlamda, Türkiye'de çeşitli düzenlemeler ile kadınların sosyal ve ekonomik rolleri güçlendirilmelidir.

Esnek Çalışma Koşullarının Önemi

Erdoğan, kadınların tüm hayat rollerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, aile ve iş yaşamı arasında bir denge kurulmasının önemine değindi. Ayrıca, "Kadınlar, toplumsal değişimin öncüsü olabilir; her birimiz, kendi hikayemizi yazma gücüne sahibiz," ifadelerini kullandı.

Farkındalık Ödülleri Töreni

Etkinlikte, yazar Alev Alatlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Canan Bayraktar gibi önemli isimler Farkındalık Ödülleri ile onurlandırıldı. Alatlı’nın ödülü kızı Funda Aktan'a, Atasoy’un ödülü ise Günseli Kato'ya takdim edildi.

Erdoğan, kadın duyarlılığının daha iyi bir dünyanın inşası konusundaki önemini vurgulayarak, "İçinde çocuklarımızın yaşamasına razı olacağımız geleceğin dünyasını kadın eli değmeden inşa edemeyiz," dedi.

Zirve, ödül töreninin ardından katılımcılarla birlikte çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kadın tarafından derneğin genel merkezinde düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'ne katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal