Emine Erdoğan Tiran'da Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu ile Tugaylar Sarayı'nı Ziyaret Etti

Emine Erdoğan, Arnavutluk'ta kültürel zenginlikleri keşfetti.

10.10.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-16:32) Emine Erdoğan Tiran'da Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu ile Tugaylar Sarayı'nı Ziyaret Etti

Emine Erdoğan Tiran Ulusal Operası ve Tugaylar Sarayı'nı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da resmi temaslarda bulundu. Bu ziyaret sırasında, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi Linda Rama ile birlikte Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosuna gitti.

Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu’ndaki Etkinlikler

Emine Erdoğan ve Linda Rama, tiyatroda düzenlenen "Kutlama Günü" adlı halk dansları gösterisi ile etkinliğe başladı. Klarnet ve keman eşliğinde sahnelenen "Kaba" performansının ardından, Iso Polifonik Orkestrası eşliğinde solo şarkı ve dans gösterileri gerçekleşti. Etkinliğe, Ulusal Opera, Bale ve Folklorik Ansambl Müdürü Abigeila Voshtina ve Ekonomi, Kültür ve İnovasyon Bakanlığı Sözcüsü Kristjan Koroveshi de katıldılar.

Tugaylar Sarayı'nda Geleneksel Kıyafetler Sergisi

Daha sonra Tugaylar Sarayı'na geçen Emine Erdoğan, burada yer alan geleneksel Arnavut kıyafetleri sergisini gezdi. Kuzey Arnavutluk'un dağlık bölgelerinde giyilen, dalgalı bel kesimiyle tanınan xhubleta giysi de sergilenen kıyafetler arasında öne çıktı.

Öğle Yemeği ve Sosyal Medya Paylaşımları

Emine Erdoğan, Tugaylar Sarayı'nda Linda Rama’nın onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen yemekte geleneksel Arnavut mutfağından lezzetler sunuldu.

Emine Erdoğan, ziyaretlerini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşarak, "Arnavut Halk Dansları Topluluğu'nun kültürel mirasını yansıtan özel gösterisini izlemekten mutluluk duyduğunu" ifade etti. Ayrıca, "Tugaylar Sarayı'ndaki geleneksel kıyafetler sergisinin Arnavut kültürünün benzersiz güzelliklerini yansıttığını" belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi Linda Rama ile Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu'nu ve Tugaylar Sarayı'nı ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal