Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere 5000 TL ne zaman yatacak? Emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi müjdesi

Milyonlarca emekliye 29 Ekim 2023 tarihinde bir defaya mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceği ifade ediliyor. Peki Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere 5000 TL ne zaman yatacak? İşte detaylar…

04.09.2023-12:38 - (Son Güncelleme: 04.09.2023-12:38)

Ekim ayında mesaiye başlayacak olan Meclis’te emekli maaşlarına yapılacak zammın dışında 29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak emekli vatandaşlara bir kereye mahsus olacak şekilde Cumhuriyet ikramiyesi verileceği iddia edildi. Bu haber üzerinde emekliler Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi? Emeklilere 5000 TL Ne Zaman yatacak? gibi soruların yanıtını beklemeye koyuldu. 

Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi?

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberinde emekliye zam konusunda masada farklı formüllerin bulunduğu belirtildi.

Emekliye Cumhuriyet İkramiyesi

Habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe çalışmalarını yönetirken, teknik çalışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yön veriyor.  

Haberde, Kurban ve Ramazan bayramlarına ek olarak yalnızca bu yıla özel olmak üzere Cumhuriyeti'n 100'üncü yılı nedeniyle bir ikramiye daha verilmesinin gündeme geldiği kaydedildi. 

Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları hazırlık yapıyor. İkramiyenin miktarı henüz kesinleşmesi ancak 5 bin lira veya üzerinde olması bekleniyor. Konuya dair resmi açıklama gelmedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal