Emeklilik hayali kuran ev hanımlarına müjde! SGK beklenen düzenlemeyi tamamladı

Emeklilik hayali kuran ev hanımlarına müjdeli haber geldi. SGK beklenen düzenlemeyi tamamladı. Bu haberle birlikte ev hanımları detaylar için internete yöneldi. Detaylar haberimizde...

26.04.2022-21:45 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-23:27) Emeklilik hayali kuran ev hanımlarına müjde! SGK beklenen düzenlemeyi tamamladı

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı olarak çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaş yorucu bir çalışma hayatının ardından emekli olmanın hayalini kuruyor. Çünkü vatandaşlar için emekli olmak yorulmadan gelir sahibi olmanın nadir yollarından birisi. Fakat her vatandaş emeklilik haklarından yararlanamıyor. Örneğin ev hanımları sigortaları bulunmadığı için emekli olamıyordu. Fakat SGK ev hanımlarının yüzünü güldürecek bir haber verdi.

SGK’dan ev hanımlarına müjde

Sigortalı bir şekilde çalışmadıkları için emekli olamayan ev hanımlarına SGK’dan müjdeli haber geldi. SGK’nın tamamladığı yeni düzenlemeye göre ev hanımları vergisiz esnaflık ve isteğe bağlı prim ödeme yöntemleriyle emeklilik hayallerine kavuşabilecek.

Ev hanımlarına emeklilik

Vergisiz esnaflık ile emeklilik

Sigortalı çalışmayan ev hanımlar vergisiz esnaflık ile emekli olma şansı yakalıyor. Bu yönteme göre bireysel olarak kendi ürünlerini üreten ev hanımlarına emeklilik hakkı tanınacak. Ayrıca bu satışlar için devletin normalde talep ettiği vergiler geçerli olmayacak. Esnaf muafiyetinden yararlanan ev hanımları SGK’ya başvurarak ayda 24 gün prim ödemeleri halinde 30 gün boyunca sigortalı sayılacak. Bu durumda toplu ödemeye gerek kalmadan ev hanımlarına emekliliğin kapısını açıyor.

İsteğe bağlı prim ödeme ile emeklilik

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için kullanılabilecek bir diğer yöntem ise isteğe bağlı prim ödemesi yöntemidir. Buna göre SGK’ya kendi adlarına sigorta prim ödemesi yapmak isteyen ev hanımları 9000 günlük prim günü şartını tamamlamaları halinde emekli olabiliyor. Daha önce bir işletmede 3,5 yıl çalışan ev hanımlarının prim günleri se 7200’e düşüyor. Sigorta giriş 1 Mayıs 2008 ve öncesinde olan ev hanımları ise 5400 prim gününü tamamlayarak 63 yaşında emekli olabiliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal