Emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? Cumhuriyet ikramiyesi 29 Ekim’de yatacak mı? 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihleri

Milyonlarca emekli 29 Ekim’de Cumhuriyet ikramiyesi ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmayacağı konusundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 29 Ekim ikramiyesinin verileceğini açıklamıştı. Peki Emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? Cumhuriyet ikramiyesi 29 Ekim’de yatacak mı? İşte 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihleri…

28.10.2023-17:46 - (Son Güncelleme: 28.10.2023-17:46)

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak emeklilere ödenecek olan 5000 TL ikramiye ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye alan emeklilere bu yıla mahsus olarak üçüncü kez ikramiye ödenmesine karar verilmişti. TBMM Genel Kurulu’nda geçtiğimiz haftalarda onaylanan düzenleme sonrasında 2023 Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihleri internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Peki Emeklilere 5 bin TL ikramiye Ne Zaman yatacak? Cumhuriyet ikramiyesi 29 Ekim’de yatacak mı?

Cumhuriyet ikramiyesi 29 Ekim’de yatacak mı?

Her yıl 2 kez hesaplara aktarılan emekli ikramiyesinin Cumhuriyet'in 100. yıl nedeniyle de verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 5 bin TL 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Emekli İkramiyesi

"Enflasyonun hala yüksek oranlarda seyretmesinin çabalarımızı sekteye uğrattığının farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bunun için bakanlarımıza yeni hazırlıklar yapması konusunda gerekli talimatları vermiştim. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Emekli olan ve çalışmaya devam eden vatandaşlarımız bu uygulamanın dışında kalacak Toplam maliyeti 61 milyar TL'yi geçen bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerimizin hesaplarına yatırılacak."

Emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

Yapılan açıklamalara göre 5 bin TL emekli ikramiye ödemelerinin Kasım ayının ilk iki haftası içerisinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

Cumhuriyet emekli ikramiyesi şartları neler?

Emekli ikramiye ödemesi tek seferlik olacak ve bu yıla özgü olarak ödenecek. İkramiye çalışan emeklilere verilmeyecek. SGK'dan aldığı emekli maaşının dışında çalışmasından dolayı bir geliri olmayanlar bu ikramiyeyi alabilecekler.

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal