Emekliler için beklenen gün geldi: Maaşlara seyyanen zam toplantısı Beştepe'de

Emekli maaşına seyyanen zam yapılması konusunda başlatılan çalışma için bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Beştepe’de bir araya gelecek.

11.07.2024-09:41 - (Son Güncelleme: 11.07.2024-09:52) Emekliler için beklenen gün geldi: Maaşlara seyyanen zam toplantısı Beştepe'de

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı için kritik bir toplantı yapılacak. Son 6 aylık enflasyon verilerine göre, emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Ancak bu zam, kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşlarını en düşük emekli maaşının altında bıraktı. 

En düşük emekli maaşı 12 bin liraya çıkarılacak

NTV’de yer alan habere göre; AK Parti yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre, sadece en düşük Emekli Maaşı olarak uygulanan rakamda bir artış hazırlığı yapıldığı öğrenildi. İlk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Emekliler için beklenen gün geldi: Maaşlara seyyanen zam toplantısı Beştepe'de!

Beştepe’de kritik zirve

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bugün saat 15.30'da Beştepe'de bir araya gelecek.

AK Parti yetkilileri, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor. Şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var," ifadelerini kullandı. Toplantıda alınacak karara göre düzenleme Meclis'e sunulacak.

AK Parti yetkilileri, zam düzenlemesinin temmuz maaşlarına yetiştirilmeye çalışıldığını, eğer yetişmezse fark olarak yatırılabileceğini vurguladı. Bu adımın, emeklilerin enflasyon karşısında yaşadığı kayıpların telafisi için atılacak önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal