Emekli promosyon başvuruları başladı: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 25 Mart 2024 en çok promosyon veren bankalar listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu bankalarının emekli promosyon ödemelerinde artışa gidileceğini açıklaması sonrasında emekliler, en çok banka promosyonu veren bankalar listesini merak etmeye başladı. Öte yandan kamu bankalarına başvuru süreci bugünden itibaren başladı. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte detaylar…

25.03.2024-10:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-10:51)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada kamu bankalarının promosyon ödemelerinin 8-12 bin TL aralığına çıkarılacağını duyurmuştu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın emekli promosyon başvuruları ise bugünden itibaren başladı. Bu güncellemenin yakın süreçte özel bankalarda da yapılmaya başlanması bekleniyor. Peki Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Emekli promosyon başvuruları başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarının emekli promosyonlarını güncelleyeceğini ve başvuruların bugünden itibaren alınacağını duyurdu. Maaş promosyonu alan emekliler, promosyonlarındaki artış için başvuruda bulunabilecekler. Ödemeler ise perşembe gününden itibaren başlayacak. Bakan Işıkhan, "28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" şeklinde konuştu.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Emekliler, tercih ettikleri bankadan emekli maaşlarını alabiliyorlar. Bankalar, maaşlarını kendi bünyelerinde çekmeyi taahhüt eden emeklilere emekli maaşı tutarına göre promosyon sağlıyor. Maaşını taşımak isteyenlerin bankaya bildirimde bulunmaları gerekiyor, bu bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Taahhüt süresi dolmadan banka değişikliği yapılabilir. Ancak mevcut bankada geçirilen süreyle sınırlı olan promosyon emekliye kalırken, kalan miktar iade edilir.

Emekli promosyon başvuruları başladı: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 25 Mart 2024 en çok promosyon veren bankalar listesi

Kamu bankalarında emekli promosyonlarının 12 bin TL'ye yükseltilmesinin ardından özel bankalara ilgi arttı. Bazı özel bankaların Mart ayı itibarıyla promosyon miktarlarını artırdığı gözlemlendi. Özel bankaların da promosyonlarda güncelleme yapması beklenirken, şu anda 15 bin TL'ye kadar ödeme yapan bankalar bulunuyor.

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Bankalar, emekli vatandaşlara yönelik çeşitli promosyonlar sunarak dikkat çekiyor. Bu promosyonlar arasında en yüksek promosyonları sunan bankalar arasında ING Bank, Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi ve QNB Finansbank gibi önemli kuruluşlar bulunuyor.

ING Bank, SGK emeklilerine maaş tutarına bağlı olarak ek nakit promosyonlar sunuyor. Otomatik Fatura Talimatı uygulamasından yararlanan emeklilere ek promosyon imkanı da sunan ING Bank, toplamda 15.000 TL'ye varan nakit promosyon vadediyor.

Emekli promosyon başvuruları başladı: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 25 Mart 2024 en çok promosyon veren bankalar listesi

Garanti Bankası da emeklilere yönelik çekici bir promosyon sunuyor. Maaşa göre değişen tutarlarda nakit promosyonlar sağlayan Garanti BBVA, ayrıca kredi kartı kullanımıyla ek bonus imkanı sunarak emeklilere toplamda 8.500 TL'ye varan promosyon fırsatı sunuyor.

Akbank, SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emeklilerine yönelik bir kampanya başlatarak 3 yıl boyunca maaşlarını Akbank'tan almayı taahhüt edenlere 10.000 TL'ye varan banka promosyonları sunuyor. Ayrıca belirli koşulları yerine getirenler, ek chip-para ödüllerinden de faydalanabiliyorlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal