Emekli maaşına Cumhurbaşkanı Erdoğan dokunuşu: Seyyanen zam düzenlemesi bugün Meclis’e gelecek

Emeklilerin beklediği en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılmasını içeren düzenlemenin bugün Meclis’e sunulması bekleniyor.

16.07.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 16.07.2024-09:34) Emekli maaşına Cumhurbaşkanı Erdoğan dokunuşu: Seyyanen zam düzenlemesi bugün Meclis’e gelecek

Milyonlarca emeklinin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli maaşına zam çalışmasında sona gelindi. En düşük 10 bin TL olan emekli maaşlarında seyyanen zam yapılması planlanıyor ve bu çalışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Meclis'e sunulması bekleniyor. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu çalışmanın vergi paketi yasa teklifi ile birlikte Meclis'e sunulabileceğini belirtti.

Emekli maaşına Cumhurbaşkanı Erdoğan dokunuşu: Seyyanen zam düzenlemesi bugün Meclis’e gelecek

3,8 milyon emekliyi etkileyecek

Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli ve memur maaş zam oranları netleşmişti. Emekli aylıklarına yüzde 24.73 oranında enflasyon farkı zammı kesinleşirken, kök maaşı 8 bin TL ve altında kalan emekliler, maaşları 10 bin liraya tamamlandığı için ocak ayı maaşıyla aynı kalmıştı. Yaklaşık 1 milyon 780 bin emekli 10 bin lira maaş almaya devam etmişti. 

Yapılacak düzenleme, doğrudan 3.8 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Emekliler bu ayki maaşlarını 17 Temmuz'dan itibaren almaya başlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal