Emekçiler İçin Büyük Buluşma: 20 Ekim'de Ankara'da Miting

TÜRK-İŞ, Ankara'da çalışma hayatı sorunlarını dile getirmek için 20 Ekim'de miting düzenleyecek.

02.10.2024-13:37 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-13:37) Emekçiler İçin Büyük Buluşma: 20 Ekim'de Ankara'da Miting

TÜRK-İŞ'ten "Emek Buluşması Mitingi" Çağrısı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 20 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek olan "Emek Buluşması Mitingi" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, emekçilerin, emeklilerin, asgari ücretlilerin, kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra taşeronların ve staj mağdurlarının da bu mitinge katılacağını belirtti.

Çalışma Hayatındaki Sorunlar

Yaptığı basın toplantısında, çalışma hayatındaki sıkıntılara dikkat çeken Atalay, "Kamuoyuna, işçilere duyurmak istiyoruz ki, yıllardır yaşadığımız ekonomik zorluklar göz ardı ediliyor. İşçilerimizin aldığı maaşlar her ay eriyor."

"Zordayız, geçinemiyoruz"

sloganı ile gerçekleştirecekleri eylemin önemine vurgu yapan Atalay, "TÜİK'in açıkladığı rakamlar pazardaki fiyatlarla örtüşmüyor. Ekonomik sıkıntıların artık sürdürülemez hale geldiğini belirtmek zorundayız." dedi.

Ek İş Zorunluluğu ve Kamu İşçileri

Atalay, çalışanların geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş yapmaya başladığını ve bunun da iş verimine olumsuz etki ettiğini dile getirdi. "Kamu işçilerinin ücretleri eşitlenmeli, vergide adalet sağlanmalı" diyen Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yönelik talep ve beklentilerini sıraladı.

İleriye Dönük Talepler

2024'te emekli olacakların zarar göreceğini vurgulayan Atalay, "Bu meseleler çözülmeden durmayacağız. Hükümete sesleniyoruz: Çalışma hayatıyla ilgili adil bir düzenlemeye acil ihtiyacımız var." ifadelerine yer verdi. Eylem sırasında meydana asılacak "Zordayız, geçinemiyoruz" pankartı ile durumun ciddiyetine dikkat çekmeyi de planladıklarını ekledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ tarafından çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ tarafından çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında, HAK-İŞ ve DİSK ile aldıkları ortak karar sonucu, 6 Ağustos'tan bugüne kadar yaptıkları kitlesel eylem ve basın toplantılarını hatırlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal