Elon Musk’tan şok iddia: AB Komisyonu, X’e ‘gizli sansür anlaşması’ teklif etti

Milyarder Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X’e Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan ‘gizli sansür anlaşması’ teklifi geldiğini duyurdu. İşte detaylar…

13.07.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-10:12) Elon Musk’tan şok iddia: AB Komisyonu, X’e ‘gizli sansür anlaşması’ teklif etti

Elon Musk, Avrupa Birliği Komisyonu ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. X sosyal medya platformunun sahibi Musk, AB Komisyonu'nun X'in konuşmaları sessizce sansürlemesi karşılığında ceza verilmemesine yönelik yasa dışı bir "gizli anlaşma" teklifinde bulunduğunu ve X'in bu teklifi reddettiğini ileri sürdü.

AB’den bize yasa dışı bir anlaşma teklifi geldi

İnternethaber’in yer verdiği habere göre; Musk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AB Komisyonu yasa dışı bir gizli anlaşma teklif etti: Eğer konuşmayı kimseye söylemeden sessizce sansürleseydik bize ceza vermeyeceklerdi. Diğer platformlar bu anlaşmayı kabul etti. X kabul etmedi." ifadelerini kullandı.

Elon Musk’tan şok iddia: AB Komisyonu, X’e ‘gizli sansür anlaşması’ teklif etti

AB Komisyonu, bugün X platformuna yönelik soruşturmada Dijital Hizmetler Yasası'nı (DSA) ihlal ettiğine dair ön bulguların şirkete iletildiğini açıklamıştı. Komisyonun açıklamasında, X'in mavi onay işaretinin kullanıcıları yanıltıcı şekilde tasarlandığı ve kötü niyetli aktörler tarafından kullanıldığı yönünde kanıtlar bulunduğu belirtildi. Ayrıca, X'in reklam konusunda yeterli şeffaflığı sağlamadığı ve araştırmacıların kamuya açık verilere erişiminin sağlanmadığı vurgulandı.

Komisyon para cezasıyla tehdit ediyor

Komisyon, X'in bu aşamadan sonra soruşturma dosyasındaki belgeleri inceleyerek kendisini savunabileceğini, ön bulguların teyit edilmesi durumunda dünya çapındaki toplam yıllık cirosunun yüzde 6'sına varan para cezası kesilebileceğini ve şirketin ihlali gidermeye yönelik önlemler alması gerekeceğini bildirdi. Bu gelişmeler, Musk'ın AB Komisyonu'na karşı yaptığı ağır suçlamaların ve iddiaların daha fazla tartışma yaratacağı ve X'in gelecekteki uyum süreçlerinin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal