Elon Musk neden Bitcoin satışı yaptı? Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi yatırımcıların kafasını karıştırdı

Space X ve Tesla şirketlerinin sahibi olan Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi yatırımcıların kafasını karıştırdı. Peki Elon Musk neden Bitcoin satışı yaptı? İşte konu hakkında merak edilenler...

21.07.2022-16:04 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-16:04)

Space X’in CEO’su Elon Musk, sahibi olduğu Tesla şirketinde bulunan Bitcoin’lerin yüzde 75’inin satışa çıkarıldığını açıkladı. Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Musk’ın Bitcoin hamlesi yatırımcıların kafasını karıştırdı. Peki Elon Musk neden Bitcoin satışı yaptı?

Elon Musk neden Bitcoin satışı yaptı?

Tesla, yayınlamış olduğu kazanç raporunda 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı yapıldığını açıkladı. Bu miktar oranlara yansıtıldığında ise Tesla elinde bulunan Bitcoin’lerin yaklaşık olarak yüzde 75’ine denk geliyor. 

Satılan Bitcoin miktarı çıkarıldığında sadece 218 milyon dolarlık kripto para varlığına sahip olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk Bitcoin varlıklarının neden satışa çıkarıldığını açıkladı. 

Tesla’nın Bitcoin’lerinin satılmasının nedenini açıklayan Musk,  "Çin'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) kilitlenmelerinin belirsizliği göz önüne alındığında" ifadeleriyle nakit ihtiyacının karşılanması sebebiyle Bitcoin satışı yapıldığını söyledi. Musk bu kararının Bitcoin hisselerini etkileme amacı taşımadığını da ifade etti. 

Elon Musk Bitcoin

Boğa sezonu nedir?

Kripto para piyasasının en hareketli dönemlerinden birisi olarak bilinen boğa sezonu, fiyatların zamanla artacağını öngören yatırımcıların belirli dönemlerde kripto para yatırımı yaptığı bir zamandır.  Yatırımcıların alımlarının yükseldiği ve talebin arza göre daha fazla olduğu döneme boğa sezonu denir. Bu dönemde talep, arzdan daha ağır basar ve piyasaya güven de oldukça yüksektir. Eğer belirli bir pazarda fiyat hızla yukarı doğru gidiyor ise bu durum boğa sezonunun başladığını gösterir.

Yatırımcıların güveni arttıkça piyasada olumlu anlamda bir döngü başlar. Bu durum da piyasanın daha fazla yatırım almasına sebep olur. Bu dönem fiyatlarda ani düşüşler veya dalgalanmalar yaşanması durumunda sona ermektedir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal