Elon Musk dev projeyi duyurdu: Mars’ta yaşam projesi için uçuşlar başlıyor

Space X’in sahibi Elon Musk, mürettabatsız Starship araçlarının 2 yıl içerisinde Mars’a gönderilmesini planladıklarını belirtti. Musk, uçuşların başarılı olması durumunda 4 yıl içerisinde mürettebatlı uçuşların başlayacağını bildirdi.

08.09.2024-09:49 - (Son Güncelleme: 08.09.2024-09:49) Elon Musk dev projeyi duyurdu: Mars’ta yaşam projesi için uçuşlar başlıyor

SpaceX'in sahibi Elon Musk, Mars'ı kolonileştirme hedeflerine dair yeni açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, SpaceX'in ilk mürettebatsız "Starship" uzay gemilerinin, 2 yıl içinde bir sonraki Dünya-Mars transfer penceresi açıldığında fırlatılacağını duyurdu.

Mars'a İlk Mürettebatsız İniş

Musk, mürettebatsız bu ilk inişlerin, Mars'a sağlam bir iniş yapılmasının güvenilirliğini test etmek amacıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Eğer bu inişler başarılı olursa, SpaceX, 4 yıl içinde Mars'a ilk mürettebatlı uçuşlarını başlatmayı hedefliyor.

Elon Musk dev projeyi duyurdu: Mars’ta yaşam projesi için uçuşlar başlıyor

Mars'ta Şehir İnşa Etme Vizyonu

Musk'ın uzun vadeli hedefleri arasında Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmak yer alıyor. Milyarder girişimci, Mars'a düzenli uçuşların uçuş oranlarını katlanarak artıracağını ve yaklaşık 20 yıl içinde kendi kendini idame ettirebilen bir şehir inşa etmeyi planladığını belirtti.

2002 yılında SpaceX'i kuran Musk, daha önce Nisan ayında yaptığı açıklamada, Mars'a iniş yapacak ilk mürettebatsız geminin Starship olacağını ve bu geminin beş yıl içinde Mars'a ineceğini, insanların ise yedi yıl içinde Mars'a ayak basacağını söylemişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal