Elmanın kabuğunda yararı var ama sadece yerken değil başka amaçlarla da vitamini kabuğunda.
Eğer bahçeniz mevcutsa ya da balkonda bitki yetiştiriyorsanız, elma kabuklarını toprağa koyarak doğal bir gübreye dönüştürebilirsiniz.
Elma kabuklarını lezzetli bir atıştırmalığa çevirebilirsiniz. elma kabuklarını eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve fırın tepsisine sıralayın, üzerine biraz tuz dökün.
Elma kabuklarını kurutarak çay elde edebilirsiniz. kurutulmuş elma kabuklarından sıcak suya katın ve demlenmesi için bekleyin. dilerseniz tatlandırmak için bal katarak tüketebilirsiniz.
Elma kabuklarını kurutarak, bez torbalara yerleştirebilir ve dolapların içine koku vermesi için koyabilirsiniz.
Çelik tencere ya da çaydanlığın içini parlatmak için, içlerine elma kabukları ve su katın ve 5-10 dakika kaynatın. ardından ılık su ile çelik tencere ya da çaydanlığı temizleyin.