Çikolatalı sufle yemekten sıkılanlara göre bir tarifimiz var. Bu sefer gelin elmalı sufle yapalım. Lezzetli bir Elmalı Sufle nasıl yapılır? İşte Elmalı Sufle yapılışı ve malzemeleri...
ELMALI SUFLE TARİFİ MALZEMELERİ
-3 adet yumurta
-2, 5 yeşil elma
-3/4 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı krema
-3 tatlı kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı un
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1/4 limonun suyu
Üzeri İçin:
-1/2 yeşil elma
ELMALI SURFLE YAPILIŞI
Lezzetli bir Elmalı Sufle Tarifi yapılışı şu şekilde;
-Elmaların kabukları soyup, ufak küpler halinde doğrayın.
-Derin bir kaba su doldurup, çeyrek limon suyunu sıkarak ekleyin.
-Kabın içerisine elmalar alın.
- Elmaların kararmaması için limonlu suda 1 dakika boyunca ovun.
-Elmaları süzüp tavaya alın.
-Üzerine toz şekeri ekleyip kısık ateşte elmalar suyunu çekene, yumuşayana kadar karıştırın. Ocaktan alınır ve ardından soğumaya bırakılır.
-Yumurtanızın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın. Yumurta beyazını çeyrek çay kaşığı tuz ile beraber kar gibi olana kadar, mikserin yüksek devrinde çırpın.
-Yumurta sarılarının içerisine tereyağı ekleyin ve yağ tamamen eriyene kadar çırpınız.
-Krema ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın.
-Elenmiş un ve tarçın eklenerek spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde karıştırın.
-Bu sırada soğumuş olan elmalar eklenir ve yine spatula ile karıştırılır.
-En son olarak yumurta beyazları 3 postada sarıların içerisine aktarınız. Asla çok karıştırmayın, yumurtaları söndürmeden, sadece spatula ile alttan üste doğru katlama usulü ile homojen bir kıvam elde edeceksiniz.
-Sufle kalıplarınızı yağlayınız ve biraz unlayınız. Kapta kalan fazla unları boşaltılın. Sufle karışımınızı kaplara paylaştırın.
-Yarım elmanın kabuğunu soyunuz. Çok ince bir şekilde dilimleyip, limon ile ovunuz. Sufle kalıplarının üzerine birer dilim yerleştirinız.
-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişiriniz. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.