Elma kabuğu değerlendirme, elma çayı, elma cipsi, fotoğraflar galerimizde.
Elma kabuklarıyla da yenen bir meyve ancak bazı kişiler kabuklarını soyduktan sonra tüketiyor. eğer siz de öyle yapıyorsanız size bir önerimiz var. soyduğunuz kabukları çöpe atmak yerine değerlendirebileceğinizi biliyor musunuz? işte elma kabuklarını değerlendirmeniz için tavsiyeler...
Reçel ya da cips yapın
elma kabuğu en az meyvesi kadar antioksidan barındırır. öte yandan elmadaki c vitamininin yarısı da kabuğundadır. elmayı kabuğuyla tüketmeyi sevmiyorsanız reçel yapabilirsiniz. bir diğer seçenek de sağlıklı cips elde etmek. yapmanız gereken şey çok basit. öncelikle elma kabuklarını tepsiye dizin ve üzerine esmer şeker gezdirin. sonrasında ise isteğe göre biraz su ve tarçın serpiştirip fırına verin.
Çayını yapın
elma kabuklarını, 4 bardak su ve 1 adet kabuk tarçın ile beraber kaynatın. demlendikten sonra süzün ve bal ekleyin. hem sağlıklı hem de lezzetli elma çayınız hazır!
Oda kokusu olarak kullanın
elma ve tarçın ikilisi bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir aroma çıkar. bu aromayı eviniz için kullanmaya ne dersiniz? elma kabuğu, tarçın, limon ve zencefili kaynatın. buharının tüm eve yayılmasına izin verin. her yerin mis gibi koktuğunu göreceksiniz.