Elazığ'da 4. Bilişim Teknolojileri Kongresi: Geleceğin Teknolojisine Yön Veriyor

Elazığ'da düzenlenen 4. Bilişim Teknolojileri Kongresi, gençlerin teknolojideki rolünü vurguladı.

14.10.2024-17:24 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-17:24) Elazığ'da 4. Bilişim Teknolojileri Kongresi: Geleceğin Teknolojisine Yön Veriyor

Elazığ'da 4. Bilişim Teknolojileri Kongresi

Fırat Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) iş birliğiyle düzenlenen 4. Bilişim Teknolojileri Kongresi, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede TBD Başkanı Rahmi Aktepe, Türkiye'nin teknoloji alanındaki ihtiyaçlarına değindi.

İleri Dönüşüm ve Gençlerin Rolü

Aktepe, derneklerinin 1971 yılında kurulduğunu belirterek, "Dünyada bu alanda ilk kurulan derneklerden biriyiz" dedi. Bilişim teknolojilerinin gelişimi ile birlikte toplumsal yapının da dönüştüğünü ve gençlerin bu dönüşümdeki önemli aktörler olduğunu ifade etti.

Yerli ve Milli Çözümler Üretmeliyiz

"Türkiye, kendi teknolojik gücünü artırmak ve yerli çözüm üretmek zorundadır" diyen Aktepe, bunun için gençlerin yaratıcı fikirlerinin ön plana çıkması gerektiğini vurguladı. Yurt dışına göç eden gençlerin, kendi topraklarında fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Kongredeki Sunumlar

Kongrede uzay teknolojileri, siber güvenlik, yapay zeka ve meslek dönüşümleri gibi konular üzerinde sunumlar yapıldı. Kongreye Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve TBD Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yazıcı ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Bu etkinlik, bilişim teknolojilerinin sağladığı fırsatların farkında olmaya yönelik bir platform sağladı ve gençlerin cesur adımlar atmasını teşvik etti.

 Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından "4. Bilişim Teknolojileri Kongresi" düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal