Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Deprem İzolatörleri ile Güvenli Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, deprem izolatörleri sayesinde sarsıntılara karşı dayanıklılığını koruyor.

16.10.2024-17:57 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-17:57) Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Deprem İzolatörleri ile Güvenli Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Deprem İzolatörleri ile Güvenli Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam etti. Başhekim Doç. Dr. Şüheda Kaya, hastanelerinin toplamda 872 deprem izolatörüne sahip olduğunu belirtti.

Üçüncü Büyük Deprem Deneyimi

Doç. Dr. Kaya, depremin ardından hastaneye 56 kişinin başvurduğunu, bu vakaların çoğunun panik nedeniyle yaralanan kişiler olduğunu ifade etti. "Bu başvurulardan 5 hastanın yatışı yapıldı, diğerleri acil serviste tedavi edilerek taburcu ediliyor" dedi.

Dayanıklılık Sağlayan Teknoloji

Başhekim Kaya, hastanelerinin 24 Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğündeki Elazığ Sivrice depremi ile 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden hasar almadığını hatırlatarak, "Bugün yaşanan depremde de hastanemiz hasar görmemiştir" açıklamasında bulundu.

Güvenli Hizmet Süreci

Kaya, "Hastanemizde güvenli bir şekilde acil servis ve poliklinik hizmetlerine devam ediyoruz" diyerek, vatandaşların sağlığı için üzerlerine düşeni yerine getirdiklerini vurguladı.

Ayrıca, kentteki Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran 48 kişiden 44'ünün taburcu olduğu, 4 kişinin tedavisinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, AA muhabirine, hastanede 872...

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, AA muhabirine, hastanede 872 deprem izolatörü bulunduğunu, Elazığ'da da hissedilen Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenmediklerini, güvenli bir şekilde acilde, polikliniklerde hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal