Ekşi Maya Nasıl Yapılır?

Ekşi maya ile ekmek ya da hamur işleri yapabilirsiniz. Hatta lezzete lezzet doğallığa doğallık katabilirsiniz.

28.11.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-09:41)

Ekşi maya ile doğal bir ürün elde edebilir ve poğaçalarınızı ve doğal ekmeklerinizi yapabilirsiniz. İşte, ekşi maya nasıl yapılır?

EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR?

İlk olarak bir bardak oda sıcaklığında temiz içme suyu ile bir bardak kepekli un birbirine güzelce karıştırılır. Eğer işlemi hızlandırmayı arzu ederseniz bu karışımın içine birkaç tane nohut da ilave edebilirsiniz. Mutfakta oda sıcaklığında bir köşeye bırakılır. Ertesi gün karışımın yarısı eğer farklı bir maya yapmak istenirse temiz bir kaba boşaltılır ve kendinizi krep yapmak için kullanabilirsiniz. Kavanozun içindeki kalana bölüme ise yine bir çay bardağı un ve bir çay bardağı su katılır. Karışım yine güzelce karıştırılır. Karışımın yarısını bir farklı kaseye aldıysanız onu karıştırmayın. Burada hedef mayanın lezzet oranını korumaktır. Buna maya eksiltmesi ismi de verilir. Ertesi gün yine aynı işlem yapılır yani kavanozun ortalama yarısı boşaltılır ve bir çay bardağı un ile bir çay bardağı su birbirine karıştırılır. Bu işleme 6 gün süresince aynı biçimde devam edilir. Altıncı günün bitiminin ekşi maya hazır duruma gelir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal