TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: Büyümenin İvmesi, Şirket Satın Alımlarının Kapısını Açar!

Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Leblebici, "2020 yılı, büyümenin ivmesini gören yabancı yatırımcı açısından da yeni şirket satın alımlarının kapısını açar." dedi.

01.01.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-17:54) TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: Büyümenin İvmesi, Şirket Satın Alımlarının Kapısını Açar!

Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Leblebici, "2020 yılı, büyümenin ivmesini gören yabancı yatırımcı açısından da yeni şirket satın alımlarının kapısını açar." dedi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve TEB'in performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2019 yılının 2018'de çok da hak edilmeyen bir dalgalanmadan çıkılan, içinde seçimleri barındıran, Türkiye'nin yapması gereken haklı bir Suriye operasyonunun gerçekleştirildiği dengelenme yılı olduğunu söyleyen Leblebici, dolayısıyla, öngörülebilirliğin kısıtlı ve belirsizliğin fazla olduğunu belirtti.

Leblebici, bu belirsizliklerin önemli bir bölümünün artık geride kaldığının vurgusunu yaptı. Türk ekonomisinin oyuncuları açısından 2019'un hem bankaların hem de şirketlerin "dalgalanmanın yarattığı etkileri" ayrıntılı analiz ettiği bir dönem olduğunu dile getiren Leblebici, "Dolayısıyla 2019'u, bir başka ifadeyle, 'işleri rayına koyma yılı' olarak görebiliriz. 2020 ise 'işler rayına girdi, bundan sonra nasıl daha iyi büyürüz' yılı olacak." dedi.

Artık çarkların tekrardan hareketlenmesi ve büyümenin teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Leblebici, şunları dile getirdi:
"Ekonomide sıçramaların görülebileceği 2020’de yüzde 4 büyüme potansiyeli mevcut. 2019'da dünya ticaretine damga vuran bir önemli gelişmeye de değinmek gerekir. Geride bıraktığımız yılda dünya ekonomilerini en çok ticaret savaşları etkiledi. Bu savaşlar devam edecek. Bizim de bunlara hazırlıklı olmamız gerek. Yeni ticari iş birlikleri, serbest ticaret anlaşmaları kurgulamamız lazım. Brexit'ten minimum etkilenecek bir anlaşma ortamı yaratıyor olabilmemiz lazım. Öte yandan; 2020'de dünya ekonomisinin görünümü, Türkiye'yi desteklemeye devam edecektir. Sistem artık çok fazla dalgalanmaya da izin vermez. Kur dalgalanması sırasında kısa vadeli getiri peşinde koşan yabancı yatırımcıların yerine şu an için uzun vadeli yatırımcılar kaldı. 2020 yılı, büyümenin ivmesini gören yabancı yatırımcı açısından da yeni şirket satın alımlarının kapısını açar."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal