Japon Pazarı

Alışveriş kültürümüzün değişmiş örneğidir.. Pazardan alışveriş eden halk yavaş yavaş pek çok farklı tip eşyanın bir arada satıldığı büyük mağazalara yönelmeye başlamıştır.Peki, neler var bu japon pazarında, 1 milyoncu açmak istermisiniz? İşte detaylar haberimizde...

29.06.2018-16:07 - (Son Güncelleme: 29.06.2018-15:47) Japon Pazarı

Alışveriş kültürümüzün değişmiş örneğidir.. Pazardan alışveriş eden halk yavaş yavaş pek çok farklı tip eşyanın bir arada satıldığı büyük mağazalara yönelmeye başlamıştır.Peki, neler var bu japon pazarında, 1 milyoncu açmak istermisiniz? İşte detaylar haberimizde...

Japon pazarında kırtasiye ürünleri, bugün hırdavat, lüks hırdavat, plastik eşya, melamin, kırtasiye, kağıt, madeni eşya, gıda, büro ve mobilya malzemeleri, ev tekstili, züccaciye, medikal, promosyon ürünleri, av malzemeleri ve makyaj ürünlerinden oluşmaktadır.

1 MİLYONCU VE PAZAR TOPTANCISI AÇMAK İSTERSENİZ

Bir milyoncu dükkanı açacaksanız ürün ve malzeme araştırmak için en uygun yer istoç tur. Zira bir çok ürünü aynı yerde ve uygun fiyatla bulabileceğiniz istoç u mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bir milyoncu dükkanı açarken maliyet analizini çok iyi yapmalı ve satacağınız ürünleri çok dikkatli seçmelisiniz. Çünkü züccaciye envanteri, aylık kira ve sabit eşyalar hızlı bir şekilde maliyetleri arttıracaktır. Başlangıç harcamalarında tedbirli davranmalısınız. Bununla birlikte işletmeniz için kira bedeli düşük bir yer bulursanız ve küçük bir envanterle başlarsanız züccaciye dükkanınızı düşük bir sermayeyle de açabilirsiniz.

BİR MİLYONCU MALİYETİ NE KADAR?

Daha önce de belirttiğimiz üzere maliyeti etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında dükkanınızın büyüklüğü ve lokasyonu ile dükkanınızda satışını yapacağınız ürün çeşidi gelmektedir. Bunlara bağlı olarak gerekli maliyet 15 bin – 60 bin arasında değişkenlik gösterecektir. Açmak istediğiniz züccaciye dükkanı hakkında bizimle yazımıza yorum bırakırsanız sizin için sağlıklı bir maliyet analizi yapabiliriz.

 İSTOÇ Ticaret Merkezi, Eminönü bölgesindeki Tahtakale, Kantarcılar, Mercan, Yeşildirek, Küçükpazar, Süleymaniye, Sirkeci, Cağaloğlu ve Beyazıt’taki çeşitli mesleklere sahip toptancı esnafın bir araya gelerek kurduğu bir kooperatiftir. Toptancı Esnafının Eminönü yarımadasındaki zor şartlarda çalışması, İstanbul içindeki giderek yoğunlaşan trafik, sağlıksız koşullara sahip işyerleri, dar sokaklar, ham maliye, nakliye ve benzeri sorunlar nedeni ile modern çalışma ortamlarına yönelik yeşil alanları bol, çok katlı işyerlerinden kurtulup, müstakil işyerlerine kavuşmak amacı ile kurulmuştur.

1979 yılında 52 kurucu üye tarafından kuruluşu yapılan İSTOÇ Yapı Kooperatifi’nde bugün hırdavat, lüks hırdavat, plastik eşya, melamin, kırtasiye, kağıt, madeni eşya, gıda, büro ve mobilya malzemeleri, ev tekstili, züccaciye, medikal, promosyon ürünleri, av malzemeleri ve 2. el otomobil olmak üzere yaklaşık 31 milyoncu toptancısı ve 5 meslek grubu yer almaktadır.

1984 yılında arazisine kavuşan İSTOÇ, Mahmutbey’de TEM Otoyolu’na 2 kilometre cepheli olmak üzere, 1 milyon 100 bin metrekare alanda kurulmuştur. Konum olarak ise Atatürk Havaalanı’na 11 kilometre uzaklıkta, Fatih Sultan Mehmet Boğaz Köprüsü’nün Bakırköy-Sefaköy ayrımının kesiştiği ve TEM Otoyolu Edirne otobanı gişelerine 1 kilometre uzaklıktadır. Esenler – Başakşehir Metro hattı İSTOÇ İstasyonu ile 2013 yılı Haziran ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..
Modal