Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Cumhurbaşkanınımızın açıklaması sonrası dut pekmezine karşı aşırı bir talep oluştu. Market zincirleri ve gıda satış noktaları taleplerini iki katına çıkardı. Talebi karşılamak için ek üretim planlaması yaptık." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Korona virüs'e karşı vücudun direncini artırmak için için her gün dut pekmezi yediğini belirtmesinin akabinde dut pekmezi satışları yükseldi. Pazarın en büyük dut pekmezi üreticilerinden Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Cumhurbaşkanınımızın açıklaması sonrası dut pekmezine karşı aşırı bir talep oluştu. Market zincirleri ve gıda satış noktaları taleplerini iki katına çıkardı. Talebi karşılamak için ek üretim planlaması yaptık." ifadelerini kullandı.
Bilhassa kış aylarında tercih edilen dut pekmezine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması akabinde daha çok ilgi duyulduğunu ifade eden Göksu, "Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezinin tüketilmesi ve tanıtılması anlamında yapılan açıklamayı çok olumlu bulduk. Özellikle çocukların sağlıklı doğal besinler tüketmesi vücut gelişimleri açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'nin tamamından market zincirleri son günlerde dut pekmezi taleplerini artırdı. Planlananın iki katı satış grafiğine ulaştık. Ek üretim ve tedarik çalışmasıyla talebi karşıladık." şeklinde konuştu.
Dut pekmezinin tarihten günümüze kış aylarında soğuk havalarda olası hastalıklara karşı tedbir amacıyla kullanıldığını ifade eden Göksu, "Aç karna sabahları içilecek bir kaşık dut pekmezi vücut direncini artırmada ve salgın hastalıklara karşı doğal bir korunma yöntemidir." şeklinde konuştu.
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.