Bm Genel Sekreteri Kimdir?

Birleşmiş Milletler nedir? Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri kimdir? Sorularına yanıt arıyorsanız bu haberimiz tam size göre…

18.05.2018-11:31 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:26) Bm Genel Sekreteri Kimdir?

Birleşmiş Milletler genel sekreteri yapılan oylama sonucunda belli oldu. 31 Aralıkta Ban Ki-Mun'dan boşalacak olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği görevine yapılan oylama sonucunda eski Portekiz Başbakanı Antonio Guterres seçildi. Antonio Guterres yeni görevine 1 Ocak 2017 tarihinde başladı. Yeni görevine başlar başlamaz Antonio Guterres'ten ilk açıklamalar geldi. Guterres açıklamalarında Birleşmiş Milletlerin insan onurunun çalışmaların üzerinde tutulacağını dile getirdi. Guterres yaptığı açıklamalarda cinsiyet eşitliğine önem vereceğini ve çalışmalarında bu konuya yer vereceğini belirtti. Guterres açıklamalarında Suriye konusuna da değindi ve Suriye halkına yeni umutlar yaratılması gerektiği konularına değindi.

GUTERRES KİMDİR?

Antonio Guterres 1974 yılında siyaset hayatına giren bir akademisyendir. Guterres Portekiz'deki karanfil devriminde aktif rol oynadı ve sosyalistler partisine katılıp 1992 de partinin genel sekreteri oldu. Daha sonra 1995 - 2002 yılları arasında Portekiz başbakanı olarak görev yaptı. Antonio Guterres yaptığı çalışmalarla ve yürüttüğü başarılı politikalarla kısa bir süre içerisinde Portekiz'i Avrupa siyasetinde sözü geçen ülkeler arasına kattı. Daha sonra sosyalist parti içerisinde çıkan karışıklıklar üzerine Guterres görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Ancak bu olumsuzluklar Antonio Guterres'i siyasetten alı koyamadı ve hayatını insan ilişkilerine adayan Guterres Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevine atandı. Guterres Suriyeli mülteciler konusunda oldukça başarılı çalışmalar yaptı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN GÖREVİ NEDİR?

Birleşmiş milletlerin görevi uluslararası barışı ve güvenliği korumaktır. Ayrıca ülkeler arasındaki olumsuzlukları çözmek ve insan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır. Birleşmiş milletlerin diğer görevleri arasında ülkelerin sanayi, ekonomik ve sosyal kalkınmasının sağlanabilmesi için gerekli olan koşullar sağlamak, toplumların refah düzeylerini arttıracak çalışmalar yapmak, ülkeler arasındaki bozulan ilişkileri düzelterek olayların silahlanma düzeyine gelmesini engellemek ve devletlerarasında iş birlikleri oluşturmaktır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
YORUM YAZ..
Modal