Başbakan Açıkladı Vatandaşın Cebinde 63 Bin TL Kalacak

Konut Kredisi Faizlerinin Düşürülmesiyle 200 Bin Liralık Kredide 60 Bin Tasarruf Edileceği bilgisi vatandaşın yüzünü güldürdü.

09.05.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-17:51)

Konut kredisi faizleri devlet bankaları liderliğinde yüzde 0,99'a çekilmesi planlanıyor. Kampanyayla 200 bin TL kredinin geri ödemesinde 60 bin TL tasarruf olacak

Hükümetin konut piyasasını yeniden canlandırmaya yönelik adımları, sektörde ve yeni konut almak isteyenlerde büyük heyecan yarattı. Konut alım kararını erteleme süresine alınan tüketici, başta konut kredisi faiz oranlarında gerçekleşen düşüş ile KDV ve tapu harcı indirimi sayesinde tekrardan konut alımını öne çekecek.

KREDİYE UYGUN 700 BİN KONUT BULUNUYOR

Başbakan Binali Yıldırım, başta Ziraat Bankası olmak üzere devlet bankaları öncülük edeceği kampanya ile piyasanın canlanacağını ve ayrıca konut stokunun azalacağını kaydetmişti.

Kampanyanın yürürlüğe girmesinin ardından en düşük yüzde 1.15, en yüksek ise yüzde 1.66 olan konut kredisi faiz oranlarının, bundan sonraki süreçlerde 0.99'a çekilmesi bekleniyor.

Gayrimenkul sektörü tarafından Türkiye genelinde bitmiş ve krediye uygun konut stoğunun 700 bin adet olduğu tespit edildi. Ruhsatı alınmış, ya da inşaatı yeni başlayacak konut adedi ise 1.4 milyon seviyesinde olduğu bilgisi paylaşıldı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, bu 1.4 milyon konutun henüz satışı başlamadığından dolayı 'stok' olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı. İstanbul genelinde ise konutta stokun 200 bin adedin üzerinde olduğu tahmin ediliyor ifadeleri kullanıldı.

"63 BİN LİRA VATANDAŞIN CEBİNDE KALACAK"

KONUTDER Başkanı Elmas, belli bir süre uygulanması planlanan kampanya süresinin 4 ya da 6 ay ile sınırlı tutulabileceğini hatırlattı. Altan Elmas, belirlenen sürede, kredi talebine göre faiz oranlarının kademeli artışıyla kampanyanın uygulanabileceğini yönünde açıklamalar kaydetti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;