Ekmek Tarifi ve Yapımı! Evde Ekmek Nasıl Yapılır? İşte Yapılışı ve Püf Noktaları

Doğal, sağlıklı ve güvenilir besinler tüketmenin oldukça önemli olduğu bugünlerde hemen herkes ekmeğini evde kendisi yapmaya başladı. Dışarıda hangi koşullarda hazırlandığı belli olmayan ekmeklere tereddütle yaklaşan vatandaşlar çözümü kendileri yapmakta buldu. İşte evde ekmek yapılışı ve püf noktaları...

28.03.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-12:01) Ekmek Tarifi ve Yapımı! Evde Ekmek Nasıl Yapılır? İşte Yapılışı ve Püf Noktaları

Yemeklerin olmazsa olmazı olan ekmek günün her öğününde yemeklerin yanında eşlik eder. Son günlerde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı dışarıdan gıda alımına özen gösteren vatandaşlar ekmeğini evde kendi yapmaya başladı.  Biz de evde kendi ekmeğini yapmak isteyenler için ekmek tarifini derledik. İşte ekmek tarifi…

MALZEMELER

  • Yarım paket un
  • 2 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker

NASIL YAPILIR?

İlk olarak listede yer alan tüm kuru malzemeyi derin bir kabın içerisine alın. Ardından suyun içerisine mayayı ekleyip erinceye dek karıştırın. Maya eridikten sonra suyu yavaş yavaş una ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir süre bekledikten sonra hamuru 10 dakika kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz bir kıvama ulaşınca üstüne hava geçirmeyecek şekilde kapatın ve 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra tezgahınızı iyice unlayıp mayanın hamuru yerleştirin ve onun üstüne de un serpin. Hamuru 2 parçaya bölerek yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenme işleminden sonra hamura şekil erebilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirerek hazırladığınız ekmek hamurunu tepsiye alın. Önceden ısıttığınız 225 derecede ekmeklerinizi pişirebilirsiniz. Evinizin içine yayılan mis gibi ekmek kokusunu iştahınızı açacaklar, ekmek piştikten sonra hazırda tuttuğunuz tereyağını içersine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal