Ekmek satışlarında yeni dönem başladı: Tüm bilgileri üzerinde yazacak

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) hazırladığı düzenlemeye göre satışı yapılan ekmeklerin üretildiği fırının adı, üretildiği tarih ve saat ile üretildiği yer üzerinde yazacak. İşte detaylar…

24.08.2024-10:18 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-10:18) Ekmek satışlarında yeni dönem başladı: Tüm bilgileri üzerinde yazacak

Ekmek üretimi ve satışıyla ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Bu düzenlemeler kapsamında ekmeklere belirli standartlar getirildi. Buna göre, ekmekler kabaracak, iyi pişecek, ancak yanmış olmayacak. Ayrıca, ekmeklere elle temas edilmeyecek ve fırının adı, ekmeğin nerede ve ne zaman üretildiği gibi bilgiler de ambalaj üzerinde yer alacak.

Ekmek Satışlarında Yeni Dönem

Yeni düzenlemeyle birlikte ekmeklerin ambalajlanmasında ve etiketlenmesinde uygulanacak kriterleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) belirledi. Ambalajların üzerinde, tüketicilerin merak ettiği her türlü bilginin yer alması zorunlu olacak. Bu bilgiler arasında kullanılan un türü, üretim tarihi, son kullanma tarihi veya raf ömrü de bulunacak. Ambalajsız ekmekler ise el değmeden, ya kağıda sarılacak ya da poşet içine konulacak.

Ekmek satışlarında yeni dönem başladı: Tüm bilgileri üzerinde yazacak

Fırıncılardan Tepki: "Ekstra Maliyet ve Soğuk Satış Endişesi"

Yeni standartlar, tüketiciler tarafından olumlu karşılanırken, fırıncıların tepkisine yol açtı. ATV Haber’e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, sıcak ekmek satışının tercih edildiğini belirterek, "Sıcak satış varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri rahatça ekmeğini almak ister. Akşamdan kalan ekmeği biz sabah satamayız. Sıcak çıkan ekmeği bekletemeyiz. Kimse almaz." şeklinde konuştu.

Bir başka fırıncı İshak Atış ise, "Biz paket ekmek yapmıyoruz. Ekmek için bir katkı maddesi de kullanmıyoruz." ifadelerini kullanarak, yeni etiket düzenlemesinin ek maliyet getireceğine dikkat çekti. Fırıncılar, bu düzenlemenin işlerini zorlaştıracağı ve maliyetleri artıracağı konusunda endişeli.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal