Karadeniz’de en sevilen tatlarından biri olan pideyi evinizde siz de kolayca yapabilirsiniz. Üstelik hamurunu açmakla uğraşmadan! Bu pratik tarifte fırından alınan ekmek hamuru ile pide yapıyoruz. Ortaya mükemmel bir tat çıkıyor. Ekmek hamurundan pide tarifi…
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru(150 gram)
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 adet sosis(dilimlenmiş)
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Fırından aldığınız hazır ekmek hamurunu iki parça şeklinde bölün. Biraz unl yardımıyla tezgahta pide biçimi verecek şekilde hamuru açın. Fırın tepsisine fırın kağıdı koyun ve pide hamurunu yerleştirin. Öncelikle kaşar peynirini üstüne eşit şekide dağıtın ve kenarlarını kapatın. Dilimlediğiniz sosisleri üzerine yerleştirin. Bir fırça ile kenralarına yumurta sarısı sürün ve 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.
Fırından aldığınız pidenin kenarlarına tereyağı sürüp dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz. İşte pratif pideniz hazır, afiyet olsun!