Genel rivayet küflü kısmı atıp geri kalanı yemek olsa da aslında bu bir hatadır. Zira siz fark etmeden kansere sebep olabilecek bir hareket yapmış olursunuz.
KANSERE SEBEP OLUYOR
Ekmeğin küflü bölgelerini atıp geri kalanını yemek oldukça sağlık sorunu yaratabilir. Çünkü küflü ekmeğin küf görünmeyen bölgelerine de gözle görünmeyen kökler ilerlemiş ve küf siz farketmeseniz de içine ve derinine işlemiştir. Küflü ekmek de aflatoksin, mikotoksin sporları içinde barındırdığı için bu durum otomatikman kansere sebep olur.
EKMEĞİN KÜFLENME AŞAMASI
Ekmekler uzun vakit atmadığınızda yeşil ve gri küf tabakası meydana gelir. Bu yapı gelişmiş sporlardır. Bu oluşumların kökleri ekmeğin içlerine dek nüfuz ederek ekmeğe hakim olur ve sağlıksız yapar. Siz sporların kök kısımlarını göremeseniz de onlar ordadır. Bunu unutmamak gerekir.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.