07.11.2022-17:42 (Son Güncelleme:07.11.2022-17:42)


1

Kolivar, Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirlerse bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an.



2

Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" ifadelerini kullandı.



3

"Önce şu yanlış haberlerden başlayalım. Mayaya bir senede yüzde 40 zam gelmedi. Bir senede mayaya gelen zam yüzde 163. Geçen sene ağustos ayında 210 gram ekmek 2.5 liraydı.



4

Bizim İstanbul'da en büyük sıkıntımız kapasitenin yok oluşu. İstanbul'da 400 tane fırın üretim izni olmadan çalışıyor. Bunun yanında bin tane de ruhsatsız fırın var.



5

Ankara'da her fırın 10-12 bin ekmek yapıyor. Burada da aynı şartlarda aynı ekmek yapılabilir. Biz İstanbul'daki yetkililere kapasitenin maliyeti düşürdüğünü bir türlü anlatamadık.



6

Ekmeğin maliyetini un, maya, elektrik olarak düşünürseniz bu yanlıştır. 52 senelik fırıncıyım. Benim 7 sülalem fırıncı. Şunu anlatmak istiyorum. Ankara'nın 6 milyon nüfusu var, 400 tane fırını var hepsi de ruhsatlı. İstanbul'da da fırınlara çekidüzen verilirse o zaman vatandaş ekmeği ucuza yer. Fırıncının en son yapacağı şey ekmeğe zamdır. Çünkü satamıyoruz."

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR