Ejder Meyvesi Üreticisinin Dramı: Aracıya Sinirlendi Vatandaşa Dağıttı!

Antalya'da aracıların verdiği fiyatı protesto eden Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan, kamyonet dolusu meyveyi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Kamil Arıkan tepkisini, “Pazarda tanesi 5 Euro’ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” sözleriyle duyurdu.

30.08.2024-17:17 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-17:17) Ejder Meyvesi Üreticisinin Dramı: Aracıya Sinirlendi Vatandaşa Dağıttı!

Antalya'da aracıların verdiği fiyatı beğenmeyerek protesto eden Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan, bir kamyonet dolusu Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet meydanın 'da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

''Onlara Vermektense Bedavaya Vatandaşa Dağıtırım''

Ejder meyvesi üreticisi Kamil Arıkan “Pazarda tanesi 5 Euro’ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” dedi.


2 Bin Ejder Meyvesini Bedavaya Dağıttı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Ejder Meyvesi üreticileri, toptancı ve aracıların vermiş oldukları fiyatlar nedeniyle geçinmekte zorluk yaşıyor. Zor günler geçirenlerden biride Ejder Meyvesi üreticiliği yapan Kamil Arıkan. Arıkan, 2 bin adet Ejder Meyvesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

''Üretici Kazanmayacaksa Kimse Kazanmasın''

Kamil Arıkan, “Ben bu meyveleri geçen hafta topladım. Alıcı gelip benden 30 liraya almak istedi. Bir haftadır bekletiyorum. 30 liranın üzerinde fiyat vermediler. Ben de üretici kazanmayacaksa kimse kazanmasın diyerek bedavaya vatandaşlara dağıtma kararı aldım” dedi.


''Benden 40 TL'ye Alıyor Pazarda 150'ye Satıyor''

Toptancı ve aracıların kendilerinden meyvenin kilosunu 40-50 liraya aldığını, pazarda ve marketlerde ise en düşük 150-200 liraya satıldığını belirten Arıkan, “Vatandaşlarımıza helal olsun, afiyetle yesinler” dedi.

Ejder üreticileri adına konuşan Yeniköy mahallesinden Ali Yılmaz, “Bugün burada üretici arkadaşlarımızla birlikte kanayan yaramızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Konuya bir örnekle başlamak istiyorum. Ülkemizde yakın zamana kadar araba üretilmediği için yabancıların ürettiği arabaları alıyorduk. Geçen yıldan itibaren kendi ürettiğimiz aracımızı kullanmaya başladık. Gurur duyduk, mutlu olduk. Birçok arkadaşımız kullandığı Avrupa arabaları satıp yerli araba aldı. Ejder Meyvesi dünyada sadece Uzak Doğu’da yetişiyor. Ülkemizde 5 yıldır örtü altında ejder meyvesi üretilmeye başladı. Şu an ülkemizde bin dönümüm üzerinde üretim yapılmaktadır. Ürününü ihracatı ve pazarlaması konusunda hiçbir destek görmüyoruz. Ürünümüzü bizden 50 liraya almak istiyorlar. 50 liraya alırken de yurtdışına aynı fiyata, 150 liraya alırken de aynı fiyata satıyorlar. Üretici arkadaşlarımız bu seraları yapabilmek için milyonlarca lira kredi borcunun altına girdiler. Gece gündüz demeksizin ürün alabilmek için emek harcıyor. Üreticimiz yetiştirdiği üründen elde ettiği gelirle kredisini karşılayamaz duruma geldi. Biz üretiyoruz, sadece satış ve pazarlama konusunda destek istiyoruz” dedi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal