Ehliyet ve kimlik de yeni dönem başladı! Eski ehliyet ve kimlik kullananlara uygulanacak ceza belirlendi

2016 Ocak ayında yeni başlayan ehliyet ve kimlik sistemi üzerine vatandaşlar yenileme işlemlerini tamamlamaya devam ediyor. Fakat ehliyetini hala değiştirmeyenler ise mevcut. İçişleri Bakanlığı yaptığı duyuruda 31.12.2022 tarihine kadar ehliyet değişikliği yapmayan vatandaşlara cezai yaptırımlar uygulanacağı belirtti. Bunun üzerine vatandaşlar ehliyet değişikliğinde uygulanacak cezai yaptırımları ve detayları araştırmaya başladı.

05.06.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 05.06.2022-17:30) Ehliyet ve kimlik de yeni dönem başladı! Eski ehliyet ve kimlik kullananlara uygulanacak ceza belirlendi

Uzun süredir yürürlükte olan yeni kimlik ve ehliyet sistemi üzerine milyonlarca vatandaş değiştirme işlemini tamamladı. Fakat yıllardır devam eden bu süreçte değişiklik yapmayan milyonlarca kişi var. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı ehliyet değişikliği için son günü belirtti. Ehliyet değişikliğini yapmayan vatandaşlara ise cezai yaptırımlar uygulanacağı belirtildi. İşte konu hakkında detaylar...

Cezai işlem uygulanacak

Yeni sisteme geçiş yapılmasıyla beraber eski ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği belirtildi. Bunun üzerine eski ehliyetini değiştirmeyen vatandaşların hakkında cezai yaptırımlar devreye girmeyi bekliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenileme işlemi yapmayanlar artık eski ehliyetini kullanamayacaktır. Eski tip ehliyetler hiçbir durum da geçerli kabul edilmeyecektir.

Kimlik yenilemede son gün

31 Aralık son tarih

16 Ocak 2016 yılında başlatılan kimlik ve ehliyetler için yeni düzenleme devam ederken değiştirme işlemleri için İçişleri Bakanlığı tarihi belirledi. 2023 yılı için harçların bedellerinde düzenlemeye gidildi. Gerekli olan harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kâğıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesine başvurabileceklerdir.

Bu tarihe kadar değiştirmezseniz geçersiz olacak

31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmeyen ehliyetler geçerliliğini yitirecektir. Bu tarihe kadar yapılan yenilemelerde ise 15 TL ödeme yapılarak yeni ip ehliyete ulaşmak mümkün.

Kimlik yenilemede son tarih

Ehliyet değişimlerinin yanı sıra kimlik değişimlerinde de son gün belli oldu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama üzerine eski kimlikleri değiştirmede son gün 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal