Ehliyet sınavlarında yeni düzenleme: Motor sorunları daha az olacak

Ehliyet sınavlarında yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, sınavlarda elektrikli araçların da kullanımıyla beraber motor sorunlarının azalacağını dile getirdi.

09.07.2024-12:11 - (Son Güncelleme: 09.07.2024-12:11) Ehliyet sınavlarında yeni düzenleme: Motor sorunları daha az olacak

Yerli araç TOGG'un yollarda görünmesiyle birlikte, Türkiye'de elektrikli araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği duyuruldu.

Motor sorunları daha az olacak

Orta Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, mevcut sınav sistemine göre adayların motor bölümüyle ilgili sorularla karşılaştığını ancak elektrikli araçlarda bu tür bir gerekliliğin olmadığını ifade etti. 

Ehliyet sınavlarında yeni düzenleme: Motor sorunları daha az olacak

Teknolojiye uyum sağlayacağız

Türkiye Gazetesi'ne konuşan Tepeöz, "Örneğin yerli araç Togg gibi elektrikli araçlarda motor bölümü bulunmuyor. Bu nedenle sınavlarda adaylar zorluk yaşıyordu. Yeni yönetmelikle birlikte bu sorunu çözerek teknolojiye uyum sağlayacağız" dedi.

Tepeöz ayrıca, engelli kursiyerlerin sürücü kurslarında kendilerine uygun araç bulunmadığı durumlarda kendi araçlarıyla sınava girebileceklerini de vurguladı. 

Tepegöz, yazılı sınavı geçtikleri halde beş kez direksiyon sınavında başarısız olan kursiyerler için de düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Kursiyerler üç yıl boyunca yazılı sınav hakkını saklayabilecekler. Bu süre içinde başka bir kursa kayıt olup, yazılı sınava girmeden direksiyon eğitimi alıp sınava girebilecekler" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal