Klasik böreklere ara vermek farklı lezzetlerle tatmak istiyorsanız tam da size göre bir tarif. İşte damaklarda enfes bir tat bırakacak Rum böreği tarifi.
RUM BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
-150 gr lor peyniri
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
-Tuz
-Beyaz biber
-1 kemer patlıcan
Hazırlanışı:
-Patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar olarak dilimleyin.
-Tuzlu suda biraz bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi güzelce bütünleştirip harmanlayın.
-Bu hazırladığınız karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre kalacak biçimde şekillendirin.
-Derin bir tavanın içinde iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartmaya başlayın.
-Kağıt havlu üstünde yağı aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.