Ege'nin Enfes Lezzeti Rum Böreği Tarifi

Soğuk havalarda yemesi daha keyifli olan börekler, çay saatlerinin de vazgeçilmezi. Yapımı oldukça basit olan Rum böreği ile sevdiklerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz.

23.09.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-11:49)

Klasik böreklere ara vermek farklı lezzetlerle tatmak istiyorsanız tam  da size göre bir  tarif. İşte damaklarda enfes bir tat bırakacak Rum böreği tarifi.

RUM BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler:

-150 gr lor peyniri
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
-Tuz
-Beyaz biber
-1 kemer patlıcan

Hazırlanışı:

-Patlıcanın kabuklarını alacalı şekilde soyun. 1 cm kalınlığında verev halkalar olarak dilimleyin.
-Tuzlu suda biraz bekletip kurulayın. Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, tuz ve beyaz biberi güzelce bütünleştirip harmanlayın.
-Bu hazırladığınız karışımı patlıcanların bir yüzünde yarım küre kalacak biçimde şekillendirin.
-Derin bir tavanın içinde iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartmaya başlayın.
-Kağıt havlu üstünde yağı aldıktan sonra sıcak  sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal