Ege’de yangından sonra bu kez deprem korkusu: 3.5 büyüklüğünde gerçekleşti

Yangınlarla boğuşan Ege Bölgesi’nde bu kez deprem paniği yaşandı. AFAD’a göre Girit Adası açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Datça’da da hissedildi.

19.08.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 19.08.2024-10:17) Ege’de yangından sonra bu kez deprem korkusu: 3.5 büyüklüğünde gerçekleşti

Ege Denizi’ndeki Deprem vatandaşları korkuttu. AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde Girit Adası açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Deprem sabah saatlerinde yaşandı

Deprem, Türkiye saati ile 07:32'de kaydedildi ve Muğla'nın Datça ilçesine yaklaşık 234 kilometre mesafede gerçekleşti. Depremin 8.78 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 

Ege’de yangından sonra bu kez deprem korkusu: 3.5 büyüklüğünde gerçekleşti

Datça’da hissedildi

Deprem, Datça ve çevresinde hafif şekilde hissedildi. Bu durum, kısa süreli paniğe neden olsa da herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Sarsıntının Girit Adası yakınlarında olması nedeniyle bölgede de benzer bir etki gözlemlendi. 

AFAD, depremin ardından gerekli incelemeleri sürdürmekte olup, vatandaşların sakin kalmaları ve yetkililerin yönlendirmelerine uymaları konusunda uyardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal