Efsane oyuncu Aydemir Akbaş’tan acı haber: Yaşam savaşını kaybetti

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu olan ve aynı zamanda Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Aydemir Akbaş, dün hastanede entübe edilmişti. Usta oyuncunun bugün 88 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

17.08.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-09:53) Efsane oyuncu Aydemir Akbaş’tan acı haber: Yaşam savaşını kaybetti

Aydemir Akbaş’tan acı haber geldi. Yeşilçam'ın efsanevi oyuncularından Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllardır kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Akbaş, geçtiğimiz günlerde evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. 

Usta oyuncu hayatını kaybetti

Mynet’te yer alan habere göre; Yoğun bakımda entübe edilen Akbaş'ın acı haberi, ünlü yapımcı Polat Yağcı tarafından duyuruldu. Yağcı, sosyal medyada paylaştığı mesajda "Allah yattığın yeri cennet eylesin canım abim" ifadelerine yer verdi.

Efsane oyuncu Aydemir Akbaş’tan acı haber: Yaşam savaşını kaybetti

Aydemir Akbaş kimdir?

1936 yılında İstanbul Feriköy'de doğan Aydemir Akbaş, sanat hayatına tiyatro ile başladı. Galatasaray Lisesi'ndeki eğitiminin ardından bir süre gazetecilik yaptı. Ancak Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro sahnelerine adım attı. Gülriz Sururi, Ayfer Feray-Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi isimlerle çalıştı ve "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası", "Zilli Zarife" gibi önemli oyunlarda yer aldı.

Akbaş, sinemaya 1964 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" filmiyle giriş yaptı. Filmden önce aynı adlı tiyatro oyununun ilk gösteriminde hem sahne amiri olarak görev yaptı hem de "Sipsi Selim" karakterini canlandırdı. 1974'te Yeşilçam filmlerinin yanı sıra Yılmaz Güney'in filmlerinde de rol aldı. Kariyeri boyunca çoğunluğu komedi türünde olmak üzere 127 filmde oynadı, 8 filmin yönetmenliğini üstlendi ve 33 filmin senaryosunu yazdı.

Akbaş, sadece sinemada değil, televizyonda da izleyicilerle buluştu. 1974-1975 yıllarında TRT 1'de yayınlanan "Ahududu" dizisinde ve 2013'te "Altındağlı" dizisinde rol aldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal